Örebro Futsal Club

Carl Gunnarsson visar upp Stanley Cup på Stortorget

Carl Gunnarsson kommer visa upp Stanley Cup för allmänheten när han tar med sig bucklan till Örebro. Detta kunde Örebro Hockey bekräfta under fredagen.

· Publicerad: 2 augusti 2019 · 12.16.

Måndagen den 12:e augusti kommer Stanley Cup-bucklan till Örebro. Detta kunde Örebro Tribune i slutet av juni skriva om. Nu är det även klart att det kommer bli ett offentligt event där bucklan visa upp för allmänheten.

Det Örebro Hockey som arrangerar event och på deras hemsida skriver man att det kommer bjudas på livemusik och intervjuer med olika gäster. Det kommer även finnas möjlighet att ta bilder och få autograf av Carl Gunnarsson.

Annons ▾

Carl Gunnarsson vann Stanley Cup med St. Louis Blues

Det var i början av juni som den Örebrobördige backen Carl Gunnarsson vann Stanley Cup med St. Louis Blues. Klubben han representerat sen blev bortbytt från Toronto Maple Leafs sommaren 2014.

St. Louis Blues vann sin första Stanley Cup sen klubben bildades 1967. I finalen slog man klassiska Boston Brunis med 4-3 i matcher. Carl Gunnarsson som hunnit fylla 32 år räknades som en av lagets veteraner. Även svenskarna Oskar Sundqvist och Alexander Steen var med om att vinna Stanley Cup.

Detta är Stanley Cup-pokalen

Stanley Cup-pokalen är en av de äldsta priserna som delas ut till professionella lag i Nordamerika. Från början var det ett vandringspris mellan olika ligor. Men från säsongen 1926/1927 har trofén enbart delats ut till vinnaren av NHL-slutspelet.

Spelarna, tränarna och ledarna i det vinnande laget får äran att få sina namn ingraverade på pokalen. Trofén får behållas av laget fram till att nästa säsongs slutspel avgjorts då den övertas av de nya vinnarna. Spelaren för även spendera en hel dag med bucklan. Det är också därför Carl Gunnarsson kommer till Örebro med den.

Kanadensisk Montreal Canadiens är det lag som vunnit Stanley Cup flest gånger, totalt 24. Sista gången var 1993, efter dem kommer Toronto Maple Leafs med 13 segrar. Den spelare som vann flest titlar som aktiv spelare var Henri Richard, han vann 11 st. Den som vunnit flest titlar totalt som både spelare och tränar är Jean Béliveau. Båda två representerade Montreal Canadiens.

Info om eventet

Plats: Stortorget, Örebro
Tid: 16:30-18:00

FIKK - För att alla behövs