Örebro Futsal Club

Jonna Nilsson förlänger med Örebro Volley

Tisdagen den 6 augusti kunde Örebro Volley meddela att Jonna Nilsson förlänger med klubben. Det innebär att hon kommer genomföra sin sjätte säsong i Örebro.

· Publicerad: 6 augusti 2019 · 21.02.

Jonna Nilsson förlänger med Örebro Volley, detta kunde klubben under tisdagen bekräfta den. Den 24-årige Norsjötjejen kommer i och med detta göra sin sjätte säsong i klubben. Och trots sina unga år är hon en av lagets mest meriterade spelare.

— Varför jag valde att stanna i Örebro är pga satsningen som klubben har gjort och målsättningarna som klubben har haft senaste åren. Samtidigt som jag trivs väldigt bra i Örebro som stad och med klubben, säger Jonna Nilsson i ett pressmeddelande.

Annons ▾

Jonna Nilsson är en allround kunnig spelare

Förra veckan kunde Örebro Volley meddela att veteranen och lagkaptenen Josephine Tegenfalk valt att stanna i klubben. Idag blev det klart att även Jonna Nilsson blir kvar, något coach Jonas Svantesson är nöjd över.

— Jonna gjorde en mycket bra säsong förra året, hon ersatte Freja Morén på ett suveränt sätt under tiden Freja var skadad. Vi alla kommer ihåg hennes servebyten i tighta lägen där hon utan nerver alltid levererar.

— Jonna är en väldigt allround kunnig spelare som behärskar alla moment i spelet och utgör en mycket viktig roll i laget där jag som tränare kan använda henne på många platser och veta att hon alltid gör en bra insats, säger Svantesson på klubbens hemsida.

Har spenderat sommaren i Norsjö

Jonna Nilsson är en av många spelare som kommit från volleybollmeckat Norsjö som ligger i hjärtat av Västerbotten. Och i Örebro återfinns ett flertal spelare med förflutet i det norrländska samhället.

Jonna själv berättar att hon under sommaren har spenderat tid i hemstaden och i helgen som var deltog hon i Norsjö Beach. Det är en stor beachvolleyboll som arrangeras varje år.

— Under lördag hade jag ett familjelag med min pappa, bror och min kusin. Det blev tyvärr förlust i en tight final. Under söndagen spelade jag med min kusin och även där blev det förlust efter ännu en tight final säger Jonna Nilsson på Örebro Volleys hemsida.

Men snart kommer Jonna tillsammans med några lagkamrater att samlas i Örebro för börja träna inför kommande säsong. Alla spelare är dock inte på plats och det kommer påverka träningen för laget skriver klubben på sin hemsida.

FIKK - För att alla behövs