Örebro Futsal Club

Josephine Tegenfalk stannar i Örebro Volley

Måndagen den 29 juli kunde Örebro Volley bekräfta att lagkaptenen Josephine Tegenfalk stannar i klubben. 30-åringen går in på sin sjätte säsong i Örebro.

· Publicerad: 29 juli 2019 · 22.29.

Under måndagen kunde Örebro Volley meddela att passaren och lagkaptenen Josephine Tegenfalk stannar i klubben. Den 30-årige Vallentunatjejen kommer påbörja sin sjätte säsong i Örebro.

— Jag trivs enormt bra i klubben och i staden. Efter 5 år i Örebro känns det som hemma för mig, säger Tegenfalk i en intervju på klubbens hemsida.

Annons ▾

Detta är Josephine Tegenfalk

Få spelare har betytt så mycket för Örebro Volley som Josephine Tegenfalk, hon är laget hjärta och en av de största stjärnorna. Hon kom till Örebro 2014 och tillsammans med Sofie Sjöberg och Jona Vigfusdottir tog hon klubben tillbaka till toppen.

Tegenfalk började sin karriär i Vallentuna VK, men hon är också representerat Norsjö, Lindesberg och Gislaved. I Lindesberg vann hon även SM-guld tillsammans med sin nuvarande lagkamrat Freja Morén. Hon har också tagit en plats i svenska landslaget.

— Jossan är en av de bärande spelarna i laget, precis som Sofie Sjöberg och Freja Morén så är Jossan en av klubbens kulturbärare som har varit med länge och vet vad som krävs. Jossan har en otrolig passion för sporten och en bra förebild för de unga spelarna, säger coach Jonas Svantesson.

Goda förväntningar på kommande säsong

Josephine Tegenfalk väljer alltså att stanna i Örebro ytterligare ett år. Hon blir tillsammans med tidigare nämnda veteranerna Sofie Sjöberg, Freja Morén och unga talangen Linda Andersson en del av klubben kärna. Tegenfalk har även goda förväntningar på kommande säsongen.

— Det känns som att vi startade en positiv resa full med möjligheter och framsteg i och med vår nya tränare Svante, som även han fortsätter i klubben. Det jobb vi påbörjade kan vi nu fortsätta på vilket känns spännande och bra, säger Tegenfalk i en intervju på klubbens hemsida.

— Det ska även bli kul att få in lite nya spelare som är hungriga och på så vis höja konkurrensen. Mina förväntningar på mig själv är att fortsätta prioritera volleybollen och ge allt jag har för laget och klubben. Jag ska göra det som krävs för att vi ska nå våra mål, avslutar Josephine Tegenfalk med.

FIKK - För att alla behövs