Örebro Futsal Club

Landslagsspelaren Linda Andersson stannar i Örebro

Måndagen den 8 juli kunde Örebro Volley meddela att landslagsspelaren Linda Andersson stannar i klubben, den talangfulle centern är från Örebro.

· Publicerad: 8 juli 2019 · 16.33.

Förra veckan kom beskedet att veteranen Sofie Sjöberg stannar i Örebro Volley. Idag kunde klubben meddela att även landslagsspelaren Linda Andersson stannar. Hon är född i Örebro och anses vara ett framtidsnamn inom svensk volleyboll.

— Jag är mycket glad att få träna Linda en säsong till, Linda är väldigt driven som spelare och väldigt att jobba med. Hon lyssnar alltid och försöker alltid att bli bättre varje träning. Hon är en av de största talangerna vi har i Sverige på centerpositionen, säger coach Jonas Svantesson.

Annons ▾

Har fått erbjudanden om utlandsspel

I pressmeddelandet som klubben skickade ut under måndagen avslöjar man att det inte var självklart att Linda Andersson skulle stanna i Örebro.

— Jag hade ett erbjudande om utomlandsspel som lockade väldigt mycket men tillslut landade beslutet i en till säsong i Sverige och Örebro. Jag vill gärna se vart klubbens treåriga satsning som påbörjades för två år sedan kan leda, säger Linda i en intervju.

Men den 21-årige Örebrotjejen valde att stanna kvar i klubben ett år till. Hon kan trots sin unga ålder redan stoltsera med ett SM-silver och ett SM-Brons. Linda Andersson har även under de senaste åren varit uttagen till det svenska volleybollandslaget, där en viss Jonas Svantesson återfinns.

— Sen måste jag också säga att mycket berodde på att Svante stannar för två år till i klubben. Laget började verkligen bygga på något bra förra säsongen som jag vill fortsätta på! Det ska bli väldigt kul att få fortsätta spela med så fantastiska lagkamrater och nya spelare, säger Linda.

Detta är Linda Andersson

Linda Andersson är född och uppvuxen i Örebro, hon är fostrad i KFUM Örebro Volley men gick på Volleybollgymnasiet i RIG Falköping. Efter studenten återvände hon till hemstaden för att spela i Örebro Volley.

I höstas träffade Örebro Tribune Linda Andersson för att ta plusen på laget inför säsong. Man möttes av en ung och målmedveten tjej som inte ville sitta på bänken och titta på. Linda ställde höga krav på sin själv och klubben, resultatet blev ett SM-silver.

— Vi tog stora kliv från min första säsong till den som gick. Så här i efterhand är jag otroligt stolt över oss som lag och vilken säsong vi gjorde. Det blev inget guld och visst hade man kunnat önska sig en jämnare finalserie men nu är det verkligen bara att blicka framåt mot nästa säsong och inte fokusera på det som var förra säsongen. Säger Linda Andersson om förlusten i finalen.

Nu börjar lagbygget ta form även om truppen inte är komplett. Och Örebro Volley har än så länge fått ihop ett spännande lag med många unga lovande spelare samt att några av veteranerna fortfarande är kvar.

FIKK - För att alla behövs