Sent mål mot Göteborg räddade poäng åt ÖSK

Måndagen den 5:e augusti tog ÖSK emot IFK Göteborg på Behrn Arena. Gästerna ledde med 0-2 men efter sent mål slutade matchen 2-2.

· Publicerad: 6 augusti 2019 · 00.10.

Det blev en dramatisk föreställning på Behrn Arena när ÖSK tog emot IFK Göteborg. Gästerna ledde matchen med 0-2 men på stopptid kunde Agon Mehmeti efter en tilltrasslad situation sätta 2-2. Målet innebar att de bägge lagen fick med sig en poäng.

Två raka segrar för ÖSK och fem förlustfria matcher för Göteborg. Det var två formstarka som idag möttes. Och gästerna var under den första halvleken det spelmässigt bättre laget. Medan ÖSK i andra halvlek kunde spela upp sig och få kontakt.

Annons ▾

Robin Söder tvåmålsskytt för IFK Göteborg

Göteborg var som sagt det bättre laget under första halvlek. Det blev mycket med spel på ÖSK:s planhalva men hemmalaget var inte ofarliga och fick ett par farliga kontringar.

Göteborgs press gav utdelning när Robin Söder pricksköt in 0-1 sent i den första halvlek. Det skulle bli kvällens första mål för den 28-årige anfallaren. I andra halvlek startade ÖSK friskt och hade flera bra chanser, bland annat sköt Martin Broberg i ribban.

En ÖSK-kvittering hängde i luften när Göteborg kunde göra 0-2. Återigen var det Robin Söder som målade, på pass för andra gången ikväll stod Sargon Abraham.

ÖSK kvitterade på stopptid

Hemmalaget som trots underläge fortsatte och kämpa för att få in en reducering hade en jättemöjlighet i den 69:e matchminuten. ÖSK fick en straff men Martin Broberg förvaltade inte den och Göteborg var i fortsatt ledning.

Men reduceringen skulle komma, i den 82:e matchminuten kunde Jake Larsson trycka ett mål på passning från debutanten Yaser Kasim. Irakierna anlände till klubben för ca en vecka sen. Han gjorde ett bra inhopp och fixade även en frispark åt ÖSK.

ÖSK skulle inte vara klara för kvällen, på stopptid kom den efterlängtade kvitteringen. Martin Broberg slog ett inlägg som Kevin Wright nickade in mot mål. I den tilltrasslade situationen framför målet kunde Agon Mehmeti peta in 2-2.

Det betydde att matchen slutade oavgjort och ÖSK kunde tillslut rädda poäng efter att hämtat upp ett underläge. Det innebär att ÖSK behåller sin goda form när de åker ner till Kalmar för att spela bortamatch på lördag. Göteborg tar emot Falkenberg hemma i nästa omgång.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs