Örebro Futsal Club

Bildspecial – Ispremiär med stjärnglans

Den 8 augusti var det ispremiär för Örebro Hockey, med på isen förutom många av säsongens nyförvärv fanns också två NHL-proffs.

· Publicerad: 8 augusti 2019 · 22.21.

Torsdagen den 8 augusti var det ispremiär för Örebro Hockey. Det blev en väldigt speciell kväll då två NHL-proffs fanns på isen tillsammans med laget. Den nyblivne Stanley Cup-mästaren Carl Gunnarsson samt Columbus-proffset Gabriel Carlsson.

Men självklart många av de nyförvärv som klubben under sommaren har anskaffat sig. Och det är flera intressanta namn som t.ex Mathias Bromé, Joonas Rask, Ryan Stoa och många, många fler.

Annons ▾

Christopher Mastomäki är Örebros nye lagkapten

Under kvällen presenterades även Christopher Mastomäki som lagets nye kapten. Han tar över C från Jere Sellinen som lämnade klubben efter förra säsongen. Mastomäki är blått bara 22 år men har gjort ett stor intryck på isen.

Förra säsongen skrev vi att Örebro hade ett intressant lagbygge framför allt när man värvade den amerikanska stjärnan Aaron Palushaj. Men frågan är inte om årets upplaga är ännu mer intressant. Här finns många nya namn men samtidigt är det spännande namn med mycket erfarenhet från spel i AHL och KHL.

En ispremiär med stjärnglans

Årets ispremiär blev som sagt speciell, mest på grund av att Carl Gunnarsson medverkade. Han som i början av sommaren blev Stanley Cup-mästare med sitt St.Louis Blues. På måndag kommer han att visa upp bucklan på stortorget i Örebro men redan ikväll kunde allmänheten få se en glimt av han.

Ett mer anonymt NHL-proffs är Gabriel Carlsson, Örebrokillen som representerade Linköping innan han åkte över till Nordamerika för att försöka slå igenom. Det är blivit ett fåtal framträdanden i NHL för 22-åringen som blev draftad av Columbus Blue Jackets.

Ikväll deltog de bägge i Örebros träningsmatch där faktiskt Carlsson gick vinnande ur striden. Hans röda lag slog Gunnarssons vita. Bland annat gjorde Carlsson det sista målet i matchen. Efteråt fick ett flertal barn åka med Örebro och ta autografer från sina idoler.

Här kommer ett bildspecial från Örebros Hockeys ispremiär torsdagen den 8 augusti.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs