Örebro Futsal Club

Little Jinder avslutade sommaren på Stadsträdgården

Fredagen den 9 augusti uppträdde artisten Little Jinder på Stadsträdgården i Örebro. Det var sommarens sista konsert på deras utomhusscen.

· Publicerad: 10 augusti 2019 · 00.23.

Little Jinder eller Josefine Jinder som hon egentligen heter var den sista akten ut på Stadsträdgårdens sommarscen. Hon fick avsluta säsongen på en av Örebro mysigaste utomhusscener.

För Örebro Tribune blev det femte gången som vi bevakar Little Jinder här i länet. Fyra gånger i Örebro och en gång i Karlskoga, och det är fortfarande lika märkbart att denne underbara artist inte dra mer publik.

Annons ▾

Blandade känslor om Little Jinder

Förra året besökte Örebro Tribune konserthuset i november när Little Jinder var på besök. Det var hennes hittills bästa konsert i staden även om räknar med uppträdandet på Putte i Parken Karlskoga 2017.

Förväntningarna var höga nu när den 31-årige artisten skulle uppträdda i Örebro sen den där härliga novemberkvällen förra året. Och det är med blandade känslor man ser tillbaka på kvällens konsert. Jinder hade det svårt ikväll, trots närvaro på scenen var publiken tuff.

Bara ett par hundra hade dykt och många satt ner och bara ett 20-tal stod framför scenen för att dansa samt sjunga med i låtarna. När en kvinna började dansa längre bak i ledet uppmanade Little Jinder henne att komma fram och dansa.

Vita bergens klockor är fantastik

Kvällens kanske största besvikelse var längden på konserten. Little Jinder gick på runt 20:15 och vid 20:50 var hon klar. Och man stod där och funderar, var det allt. Efteråt kunde man även höra någon i publiken säga att ljudet var dåligt.

Till en början var ljudet konstigt och det var svårt att höra första låten, men ju längre konserten gick ju bättre blev det. Jinder spelade även mina favoriter Pinocchio och Super-8. Hon avslutade även konserten med den fantastiska melodin Vita bergens klockor. Låten som faktiskt fick mig att början lyssna på henne en gång i tiden.

Trots dåligt med publik och kort konsert var det är i sin helhet ett bra framträdande från Little Jinder. Hon har vuxit som artist sen jag upptäckte henne 2014 och hennes liveframträdanden har blivit mer energiska och Jinder har även börjat äga scenen hon står på.

Tyvärr verkar Örebro vara en svårt stad att slå i. Och trots flera framträdanden, bra låtar och ett medverkande i Så mycket bättre har Jinder aldrig lockat till sig den breda Örebropubliken.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Betyg
  • Ljud
  • Ljus
  • Scenshow
  • Publik
  • Låtval
3.1

FIKK - För att alla behövs