Örebro Futsal Club

Carlos Strandberg uppges vara klar för Al-Hazem FC

Fredagen den 30 augusti uppger den saudiarabiska klubben Al-Hazem FC att de lånar anfallaren Carlos Strandberg, han har under året varit utlånad till ÖSK.

· Publicerad: 30 augusti 2019 · 10.18.

Turerna har varit många men nu är det klart vad som händer med Carlos Strandberg. Den saudiarabiska klubben Al-Hazem FC uppger att de lånar den 23-årige anfallaren från Malmö FF. Det innebär att han lämnar ÖSK Fotboll som han varit utlånad till under säsongen.

Malmö får 4 miljoner kronor för utlåningen. Det var inför säsongen 2017 som man köpte in Carlos Strandberg men han har haft svårt att etablera sig i truppen. Den 5 april blev det klart att ÖSK lånade in honom från den skånska klubben.

Annons ▾

Carlos Strandberg har imponerat i ÖSK

För ÖSK är det så klart ett avbräck att Carlos Strandberg lämnar för Al-Hazem FC. Han har på 19 allsvenska matcher gjort 8 mål och 2 assist. Bland annat gjorde han hat-trick i bortamatcherna mot Helsingborg och Sirius.

När han anslöt till ÖSK pratade ett par fotbollsexperter att det var en panikvärvning från klubben. Något som är försåtligt då ÖSK saknade en renodlad anfallaren inför säsongsstarten. Detta efter att bland annat Kennedy Igboananike lämnat klubben,

Carlos Strandberg kallades för en centertank något som han levt upp till i ÖSK. Hans positionering i straffområdet samt fysiska styrka har bidragit till att han ständigt är ett hot för motståndarna.

Även Filip Rogic kan lämna ÖSK

Det är inte bara Carlos Strandberg som det surrats runt under sensommaren. En hel den rykten om Filip Rogic har också florerat, så sent som i torsdags kom besked att han nästa är klar för ryska FC Orenburg.

Lämnar Filip Rogic ÖSK får klubben 2 miljoner kronor för honom. Har under sin sejour i ÖSK var en talangfull och målfarlig mittfältare. Under sommaren har det även pratats som att det fanns intresse för Jake Larsson. Där har klubben prata om att han ska vara värd runt 18 miljoner kronor, något som skulle göra Larsson till ÖSK:s dyraste spelare vid försäljning.

FIKK - För att alla behövs