Örebro Futsal Club

ÖSK slog AFC Eskilstuna med 3-1 på Behrn Arena

Lördagen den 31 augusti tog ÖSK Fotboll emot AFC Eskilstuna på hemmaplan. Matchen slutade 3-1 till hemmalaget efter bland annat mål på straff.

· Publicerad: 31 augusti 2019 · 20.55.

Det händer mycket runt ÖSK just nu, under veckan har det ryktas en hel del om både Carlos Strandberg och Filip Rogic. De bägge ska uppgetts vara klara för nya klubbar och i matchen mot AFC Eskilstuna fanns de inte med i laguppställningen.

Två tunga avbräck som i längden kommer påverka ÖSK om det nu stämmer att de ska lämna. Men i lördagens match mot AFC Eskilstuna klarade sig ÖSK relativt bra utan de bägge stjärnorna. Slutresultatet skrevs till 3-1 efter två tidiga mål i första halvlek.

Annons ▾

AFC Eskilstuna såg panikslagna ut

ÖSK satte full fart mot gästernas mål och pressade ner AFC Eskilstuna i deras försvarszon. Man skapade ett par instick och var riktigt nära att göra mål. Men redan efter 10 minuters spel kunde Martin Broberg förvalta en hörna från Nordin Gerzic och 1-0 var ett faktum.

AFC Eskilstuna såg panikslagna ut och sköt mest bort bollarna från eget straffområde. Efter ca 25 minuters spel blev Johan Bertilsson nerdragen och domaren blåste straff. Jake Larsson klev fram och kunde elegant sätta 2-0 till ÖSK. I den 35:e matchminuten hade Viktor Prodell ett bra läge att måla.

Under första halvlek hade två spelare klivit av på grund av skador. I ÖSK var det Michael Almebäck och gästerna Gustav Jarl. För Jarl kom Pavle Vagic, han skulle precis innan stopptid reducera till 2-1 för bortalaget.

Martin Broberg på lekhumör men tvingades kliva av

Martin Broberg gav ÖSK ledningen och skulle även ligga bakom 3-1 målet. I den 52: matchminuten hittade han Johan Bertilsson som skjuta in matchens sista mål. Det kom i andra halvlek och skulle vara pisken i kistan för gästerna.

Broberg var på spelhumör och tillsammans med Johan Bertilsson och Jake Larsson låg de bakom mycket framåt för ÖSK. Men han tvingades i den 75:e matchminuten att utgå på grund av skada, det gjorde även Martin Lorenztsson.

ÖSK slog av på takten och AFC Eskilstuna kunde under den sista delen av matchen skapa ett par chanser. Men man kom inte närmre än par inlägg och det verkar laget får ställa in sig på spel i superettan nästa säsong.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs