Örebro Futsal Club

Spännande utveckling för Live at Heart – går i rätt riktning

Under första veckan i september ägde Live at Heart rum i Örebro. I år var det den tionde upplagan av en av Sveriges största showcase-festivaler.

· Publicerad: 8 september 2019 · 16.17.

Då var Live at Heart över för den här gången. En av Sverige största showcase-festivaler bjöd återigen på ett brett utbud av spännande musik från hela världen. Samtidigt har festivalen börjat gå ifrån sin ursprungliga form.

Jag hörde ett citat en gång som lät något med, ”om inte människan utvecklas kommer den att dö ut”. Det funkar i stortsett på allt, även showcasefestivaler från Örebro. Jag har bevittnat att Live at Heart de senaste två åren försökt ta ett litet steg åt en ny riktning. Samtidigt handlar det om att nya ansikten med nya idéer kommit in.

Annons ▾

United Stage hade en egen scen i år

Att bokningsbolag och musikproducenter fått basa över en egen scen under Live at Heart är inget nytt. Men att en stor aktör som United Stage i år finns representerade är ovanligt. Det är dock en utveckling som är positivt då man kan sätta en speciell stjärnstatus på festivalen.

När bolaget anordnade spelningar under torsdagen fanns förre Idoldeltagaren Moa Lignell på scen. Även hip-hoparen Kitok som hade en stor hit med låten Paradise Jookmokk för ett par år sen uppträdde. Att den utveckling skulle komma kunde man se redan förra året när Melodifestival-deltagaren Yoiho uppträdde.

Men ska om prata stjärnglans och spektakulärt så tar ändå Lolita Pops spelning på Frimis Salonger priset. Nu är dock bandet från Örebro och var som stört på 80-talet. Men det är detta som sätter färg på festivalen och varför skulle inte Live at Heart kunna fortsätta med att boka iaf en stor akt.

Publiksuccé på årets upplaga av Live at Heart

Lolita Pop drog fullt hus på Frimis Salonger, United Stages kväll på torsdagen drog bra med folk till Konserthuset. Det gjorde även Pajalabandet The Magnettes när de spelade under fredagen. Flera konserter här också dragit bra med publik.

Detta är självklart kul för Live at Heart, samtidigt kan vi uppleva att vissa artriter nästa fått uppträdda inför tomma läktare. Hip-hoparen Trofast hade ingen rolig kväll när denne uppträdde på Makeriet under onsdagen. Även Eleonor Léone hade snålt med besökare när hon stod på Club 700:s scen under torsdagen.

Men det är lite av charmen med Live at Heart, du går på festivalen för att upptäcka ny musik. Och några av de artister du ser har inte än slagit i genom. Samtidigt känns det som festivalen går i rätt riktning, blandning på artister är bra och det behövs annars kanske allt slutas och utvecklas. Och vad händer då…..?

Här kommer ett stort bildspecial från årets upplaga. Bilderna är från onsdagen, torsdagen och fredagen.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs