Örebro Futsal Club

Örebro Volley värvar Ivonee Montaño

· Publicerad: 13 september 2019 · 17.13.
Ivonee Montaño är klar för Örebro Volley. Foto: Martin Avedal

Örebro Volley kunde under fredagen den 13 september presentera sitt sista nyförvärv inför kromande säsong. Det är colombianska landslagsspelaren Ivonee Montaño.

Montaño presenterade under en presskonferens som hölls i Örebro Volleys kansli på Idrottshuset. Men under pressträffen fanns även representanter från ByggTema. Örebro Volley lyfte fram att tack vore just ByggTema var värvningen av Ivonee Montaño möjlig.

Annons ▾

Cocah Jonas Svantesson (vänster) och Ivonee Montaño (höger) tillsammans med en representant från ByggTema. Foto: Martin Avedal

Ivonee Montaño är ung men erfaren

Ivonee Montaño är 23 år och kommer från den Colombianska staden Cali. Men de senaste åren har hon representerar klubbar i Europa, främst Italien, Tyskland och Frankrike.

Klubbarna hon har representerat är italienska Pallavolo Ornavasso, tyska SC Potsdam och franska Municipal Olympique Mougins Volley Ball. Den sistnämnd var hennes senaste klubb.

— Det ska bli otroligt roligt att jobba med Ivonee, jag har bara fått positiva referenser från hennes tidigare coacher och colombianska förbundskaptenen Rizola öser beröm över hennes attityd och inställning., säger Örebro Volleys coach Jonas Svantesson.

Klubbens andra utlandsproffs

I och med att Ivonee Montaño ansluter till klubben så är truppen för säsong 2019/20 spikad. Montaño klubbens andra utlandsproffs, finska Iida Murto räknas också som det.

Ivonee Montaño är Örebro Volleys andra utlandsproffs. Foto: Martin Avedal

Jonas Svantesson är tydligen med under presskonferensen att klubben medvetet har valt att inte satsa på utlandsproffs efter den förutsättning som finns. En klubb får bland annat ha tre stycken utlandsproffs på planen samtidigt.

— Jag har värvat in många unga lovande spelare som jag har tänkt ska få spela. Tar man in för många utlandsproffs försvinner den möjlighet från de svenska.

Örebro Volleys budskap har varit tydligen under hela sommaren. Man bygger för framtiden och några av de unga spelare man plockat in under sommaren kan mycket väl tillhöra eliten i Sverige om ett par år.

Dock vill Jonas poängtera att han resonerar på samma sätt runt Montaño. Hon är också en ung och lovande spelare som ska utvecklas och ta en fast plats i det Colombianska landslaget.

Blev rekommenderad att skriva på för Örebro

För Ivonee Montaño är Sverige ett nytt kapitel i hennes liv, hon erkänner också att hon knappt känner till Örebro och svensk volley innan hon anlände. Men att hon ändå fått bra intryck från klubben.

— Jag blev rekommenderad av min manager och Colombias förbundskapten att Örebro Volley var en bra klubb och med en bra tränare. Svarade hon på varför det blev Örebro Volley.

Montaño säger också att skillnaden på att spela i Sverige jämfört med Europeiska klubbar är att man utöver att spela också är mer involverad i det som händer runt klubben. Det kommer bli en bra erfarenhet för henne.

För Örebro Volley drar säsongen igång i början av Oktober. Första hemmatchen är fredagen den 11 oktober när länsrivalen Lindesberg kommer på besök.

FIKK - För att alla behövs