Ny storseger för Örebro – slog Skellefteå med 5-1

· Publicerad: 5 oktober 2019 · 23.54.

Örebro följde upp krossen mot Brynäs med en ny storseger när Skellefteå kom på besök. I torsdags blev det 6-1 och ikväll skrevs slutsiffrorna till 5-1 efter att Marcus Weinstock pricka in pucken i öppen kasse.

Efter fyra förluster är Örebro tillbaka på det vinnande spåret, och det är med besked. Klubben är 11-2 i målskillnad på två matcher och precis som i torsdags krossade Örebro sina motståndare ikväll.

Drömöppning för Örebro

Nyckeln till segern mot Brynäs blev starten, och det var samma melodi mot Skellefteå. Efter ca 6 minuters spel kunde lagkapten Christopher Mastomäki sno pucken och lägga in 1-0 till Örebro.

I sluter av första perioden kunde Glenn Gustavsson på pass från Ivring och Mastomäki utöka ledningen till 2-0. Det var Gustavssons fjärde mål och han har fått en flygande start på säsongen.

Periodresultatet blev 2-0 och Skellefteå såg bleka ut, man skapade inte så mycket framåt och blev kanske chockade över Örebros framfart. Gästerna har förövrigt haft svårt I Behrn Arena, när lagen möttes i december förra året tog man blott sin fjärde seger här.

Skellefteå tog över spelet men skapade inget

Ca fem minuter in i andra perioden kunde Rasmus Rissanen skjuta in 30- till hemmalaget och matchen började kännas avgjort. Det var den finske backens första mål i Örebro.

Skellefteå skulle genom ett par powerplays ändå ta över spelet i andra perioden. Och man fick utdelning när Oscar Möller reducerade. Men Örebro hade svar på tal och Sakari Salminen kunde elegant lägga in 4-1 bakom Gustaf Lindvall.

I tredje perioden fortsatte Skellefteå att pressa för att få in en reducering men Örebro höll igen. I slutet av perioden kunde Marcus Weinstock skicka in 5-1 efter att gästerna tagit ut målvakten. Det var också ett mål som kom till i spel fyra mot fem för Örebro.