Örebro Futsal Club

Örebro Volley fortsätter att dominera – slog Sollentuna

Örebro Volley är fortfarande obesegrade i årets Volleybollsäsong, men i dagens match mot Sollentuna fick laget slita men kunde tillslut vinna.

· Publicerad: 17 november 2019 · 20.05.

Örebro Volley fortsätter att vara ett av Sveriges bästa volleybollag. I söndagens hemmamatch fick man dock slita mot topplaget Sollentuna. Men Örebro kunde efter ett dominant tredje set ta hem matchen med 3-0 i set.

Efter segern mot Sollentuna har Örebro vunnit alla sina sju spelade matcher denna säsong. En som fick fira lite extra var Örebros lagkapten Josephine Tegenfalk som idag gjorde sin 250 match i Elitserien.

Annons ▾

Jämnt mellan Örebro och Sollentuna

Sollentuna har i nuläget ett av topplagen i Elitserien, de ligger på tredje plats efter Engelholm och Örebro Volley. Och i två set kunde gästerna störa Örebro. Första set slutade 25-22 efter att Örebro på slutet kunde gå infrån och vinna.

I andra set skulle Sollentuna ta ledningen och dra ifrån Örebro. Och man hade en stor ledning innan Örebro spände musklerna och kom ikapp. Framför allt var Iida Murto dominant på servern och kunde på egen hand vända på setet för Örebro som vann med 25-20.

Det tredje och sista setet blev en ensidig historia där Örebro Volley totalt körde över Sollentuna. Setet slutade 25-13 och några av de som klev fram och avgjorde för hemmalaget var Ivonee Montano med 18 poäng och Iida Murto med 15 poäng.

Diana Lundvall vann systerkampen

I övrigt var det också en speciell match för systrarna Lundvall. I dagens match mötes de första gången som motståndare då Gabriella Lundvall gjort comeback i Sollentuna och svensk volleyboll.

Och det var lillasyster Diana i Örebro som gick vinnande ur systerkampen. Diana bidrog med totalt 9 poäng för sitt Örebro medan storasyster Gabriella inte noterades för en poäng.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs