Örebro Futsal Club

Freja Olofsson återvänder till KIF Örebro

KIF Örebro kunde under onsdagen meddela att mittfältaren Freja Olofsson återvänder till klubben efter en sejour i Norge som begränsades av en skada.

· Publicerad: 20 november 2019 · 18.24.

Freja Olofsson återvänder till KIF, detta kunde klubben bekräfta under onsdagen. Den 21-årige mittfältaren kommer efter en sejour i Norge som kantades av en långtidsskada. Hon har skrivit på ett ettårskontrakt för klubben.

— Det känns väldigt kul att KIF Örebro tror på mig inför 2020. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på de fina prestationer klubben och A-laget hade den här gångna säsongen för att göra ännu bättre ifrån oss nästa säsong. Säger Freja Olofsson på klubbens hemsida.

Annons ▾

Freja Olofsson debuterade i KIF Örebro 2015

Freja Olofsson gjorde sin första match i klubben 2015. Efter att ha varit med om att ta tillbaka KIF till damallsvenskan 2018 lämnade hon för spel i norska Arna-Bjørnar. Nu har Freja återvänt med följande motivering.

— Förra året var jag sugen att testa något nytt, men i år är min situation annorlunda både mentalt och fysiskt. Jag känner att det är viktigt för mig att vara i en klubb där jag får förtroende och där människorna känner mig som både spelare och som person.

KIF Örebros huvudtränare Stefan Ärnsved är också väldigt nöjd att Freja Olofsson återvänder till klubben.

— För mig är det givet att Freja ska spela i KIF. Nu är steg ett att vi ska se till att få Freja tillbaka i spel. När vi sen är där ska vi tillsammans visa fotbollssverige vilken grym fotbollsspelare hon är, säger han på klubbens hemsida.

Anfallaren Karin Lundin klar för KIF

För två dagar sen kunde klubben också meddela att anfallaren Karin Lundin är klar för KIF Örebro. Hon kommer senast från spel i Kopparbergs/Göteborg FC.

Under sin sejour på västkusten fick Karin Lundin begränsat med speltid och gjorde enbart ett par inhopp. Innan ankomsten Kopparbergs/Göteborg FC hade hon en framgångsrik säsong i Elitettan och Kungsbacka DFF 2017. Det blev 15 mål på 13 matcher.

Tillsammans med Freja Olofsson är Karin Lundin KIF Örebros andra nyförvärv inför kommande säsong. Sen tidigare är det också klart att Frida Abrahamsson valt att förlänga sitt kontrakt med KIF.

FIKK - För att alla behövs