Örebro Futsal Club

Rånförsök mot Handelsbanken i Lindesberg

Handelsbanken i Lindesberg utsattes under onsdagseftermiddagen för ett rånförsök, en beväpnad man ska försökt kommer över pengar men lämnade tomhänt.

· Publicerad: 27 november 2019 · 19.03.
Foto: Richard Åbyhammar

Det var vid 15-tiden på onsdagseftermiddagen som Handelsbanken i Lindesberg blev utsatt för ett rånförsök. En man med automatvapen ska kommit in i lokalen och försökt komma över pengar.

Polisen har lagt ut ett signalement som lyder. Gärningsmannen ska varit 180-190 cm lång. Pratade svenska med viss brytning. Mörka kläder, militärbyxor, stor fluffig dunjacka. Varit maskerad med en rånarluva.

Annons ▾

Fick lämna Handelsbanken tomhänt

Enligt uppgifter fick inte gärningsmannen med sig några pengar från Handelsbanken. Efter rånförsöket ska mannen enligt vittnesuppgifter lämna platsen i en bil. Ingen ska kommit till skada under rånförsöket.

Polisen hade under onsdagseftermiddagen spärrat av delar av området utanför banken i jakten på bevis. Ca 30 minuter innan rånet blev Ica Maxi i Örebro bombhotat. Men i nuläget utreder polisen det som två separata händelser.

Foto: Richard Åbyhammar

FIKK - För att alla behövs