Backen Maja Regnås stannar i KIF Örebro

Idag kunde KIF Örebro meddela att backen Maja Regnås valt att förlänga med klubben. Regnås har under säsongen varit en nyckelspelare i förvaret.

· Publicerad: 9 december 2019 · 18.46.

Hon var en av succéspelarna under förra årets säsong. Idag blev det klart att backen Maja Regnås stannar i KIF Örebro. Hon har skrivit ett kontrakt som gäller för ett år.

— Jag är otroligt glad att vi nu nått en överenskommelse med Maja, som innebär att hon fortsätter sin utvecklingsresa som fotbollsspelare hos oss i KIF Örebro ytterligare ett år, säger Stefan Ärnsved på klubbens hemsida.

Annons ▾

Maja Regnås blev en nyckelspelare i försvaret

Det var under förra säsongen som den 20-årige Maja Regnås blev en av nyckelspelare i KIF:s försvar. Tillsammans med Frida Abrahamsson och Emma Kullberg bidrog Regnås till klubbens defensiva framgångar.

Efter succén försvann Kullberg till Göteborg men KIF kan glädja sig över att två av nyckelspelarna finns kvar då även lagkapten Frida Abrahamsson valt att stanna. Dessutom har man förstärkt med Elli Pikkujämsä.

— Med Maja Regnås, Emma Östlund, Elli Pikkujämsä och Frida Abrahamsson som slås om de tre positionerna i backlinjen så har vi verkligen skapat en bra konkurrenssituation för att våra backar ska fortsätta att utvecklas. Det känns väldigt bra och spännande. Säger Stefan Ärnsved på klubbens hemsida.

Maja Regnås vill utvecklas mer kommande säsong

Det blev 21 matcher och tre mål för den unga försvaren som ser fram emot en ny säsong i den röda KIF-tröjan.

— Jag känner att jag kommer kunna utvecklas mer och ta ytterligare kliv i min fotbollsutveckling i KIF Örebro under 2020. Dessutom trivs jag väldigt bra i klubben, med både spelare och ledare, säger Regnås på klubbens hemsida.

KIF Örebro står nu för en tuff utmaning, man ska försöka återupprepa den succé klubben stod för förra säsongen när man stod för en imponerade återkomst.

— 2020 kommer bli ett tufft, men roligt år med många nya ansikten vilket betyder att det blir viktigt att vi får ihop gruppen bra, både på och utanför planen, så att vi tillsammans kan prestera bra detta ”svåra andra år”. Avslutar Maja Regnås med i en intervju på KIF:s hemsida.

FIKK - För att alla behövs