Örebro Futsal Club

KIF Örebro värvar Moa Öhman – men Hellstrom lämnar

KIF Örebro kunde under tisdagen presentera målvakten Moa Öhman som nytt nyförvärv. Men under onsdagen kom beskedet att Jenna Hellstrom lämnar.

· Publicerad: 18 december 2019 · 20.25.
KIF har värvat målvakten Moa Öhman, samtidigt lämnar Jenna Hellstrom klubben. Foto: Martin Avedal

KIF Örebro värvar målvakten Moa Öhman, detta kunde klubben under tisdagen bekräfta. Dagen därefter kunde den kanadensiske landslagsspelare Jenna Hellström meddelade att hon lämmar KIF och är klar för Washington Spirits.

Samtidigt kan KIF även meddelade att de lånar in Cajsa Åkerberg från Eskilstuna United. Detta efter att klubben var nöjda med Elin Rombing, som de lånade från samma klubb förra säsongen. Rombing och Eskilstuna bekräftat att hon återvänder till klubben.

Annons ▾

Jenna Hellstrom ville man behålla

Att Jenna Hellstrom lämnar KIF Örebro är ett stort avbräck för klubben. Hon var en av de bättre spelarna under säsongen och bidrog med mycket finess och fart på sin ytterkant.

KIF valde att inte förlänga med målvakten Daniella Rice och mittfältaren Kayla Braffet då man ville ha färre utländska proffs. Och det är därför man satsar på målvakten Moa Öhman, men Jenna Hellstrom var en spelare de ville behålla.

— Vi har jobbat för att kunna behålla Jenna eftersom hon är en klasspelare som tillfört enormt mycket till truppen i år. Samtidigt har vi som tidigare sagt en tuff ekonomi som vi måste ta ansvar för. Det medför att vi nu förlorar en spelare som vi egentligen vill behålla, säger Jonas Karlberg, sportchef i KIF Örebro.

— Vi såg det i fallet med Emma Kullberg och Eveliina Summanen, och nu ser vi det i fallet med Jenna Hellstrom. Duktiga spelare som vi erbjudit kontrakt men där de tackat nej eftersom vårt erbjudande inte räckt till i konkurrensen med andra klubbar, fortsätter Jonas Karlberg med.

Detta är Moa Öhman

KIF satsar alltså på ett helsvenskt målvaktspar kommande säsong när man värvar Moa Öhman från den degraderade klubben Kungsbacka. Sen tidigare har man förlängt med Mimmi Paulsson-Febo.

— Vi såg under 2019 att det är väldigt bra med två duktiga målvakter som konkurrerar om positionen som förstakeeper, det skapar en tävlingssituation på varje träning där man aldrig kan vara nöjd. Tillsammans med vår målvaktstränare Simon Johansson ser vi att Moa och Mimmi kommer kunna fortsätta ta stora kliv i sin utveckling tillsammans med laget som helhet, säger Martin Skogman, tränare i KIF Örebro.

Moa Öhman ser fram emot att representera KIF och förra säsongen gjorde hon 19 matcher med Kungsbacka, blev var också hennes debut i Damallsvenskan. Hon har också stått i U17- och U19-landslagen.

— Jag väljer att komma till KIF Örebro eftersom det är en seriös förening med en tydlig målbild som matchar mina egna ambitioner väldigt bra.

FIKK - För att alla behövs