Örebro Futsal Club

Mimmi Paulsson-Febo förlänger med KIF Örebro

Under måndagen meddelade KIF Örebro att man förlängt med målvakten Mimmi Paulsson-Febo. Kontraktet gäller på ett år och sträcker sig till 2020.

· Publicerad: 2 december 2019 · 18.30.

Mimmi Paulsson-Febo förlänger med KIF Örebro, detta kunde klubben samt målvakten själv bekräfta under måndagen. Kontraktet är skriver på ett år och gäller under 2020.

— Jag trivs väldigt bra i KIF Örebro, och känner att jag får bra förutsättningar i klubben för att fortsätta utvecklas som både spelare och person, skriver Mimmi på klubbens hemsida.

Annons ▾

Slog igenom under sejouren i Elitettan

Mimmi Paulsson-Febo kom till KIF Örebro 2014 fick sitt genombrott när laget spelade i Elitettan 2018. Hon är fostrad i IK Sturehov och gjorde en avstickare till Västerås under 2017 men annars varit KIF trogen sen ankomsten. Under 2019 spelade hon 13 matcher i Damallsvenskan.

— 2019 var mitt första år med speltid på riktigt i OBOS Damallsvenskan och är nöjd med den insatsen jag gjorde, men framförallt är jag stolt över att laget klarade av målsättningen för säsongen, att hänga kvar. Nu ska det bli kul att ta oss an 2020, säger Mimmi.

Förra veckan informerade KIF att klubben inte valt att förlänga med amerikanska målvakten Danielle Rice vilket öppnar för att Mimmi Paulsson-Febo kan få fler starter i Damallsvenskan.

Klubben tror på Mimmi Paulsson-Febo

— Vi såg att vi hade en otroligt stark målvaktsuppsättning 2019, där både Mimmi och Dani gjorde det riktigt bra. Konkurrenssituationen bidrog starkt till att båda spelarna fick en otroligt stark utveckling.

— Nu har vi valt att bygga vidare på det genom att erbjuda Mimmi förlängning, eftersom vi tror att hon kommer kunna ta ytterligare kliv med ännu fler spelade matcher, förklarar Jonas Karlberg, sportchef i KIF Örebro.

Följande spelare har kontrakt med KIF nästa säsong

Heidi Kollanen, Emma Östlund, Sara Lilja Vidlund (kontrakt över 2021), Frida Abrahamsson, Karin Lundin (kontrakt över 2021), Freja Olofsson, Elli Pikkujämsä (kontrakt över 2021), samt Mimmi Paulsson-Febo.

Följande spelare har lämnat, Danielle Rice, Kayla Braffet, Emma Kullberg, Eveliina Summanen och Jonna Dahlberg.

FIKK - För att alla behövs