Örebro Futsal Club

Polisinsats resulterade i 40 fall av rattfylleri

Under förra veckan genomförde polisen en insats riktad mot rattfylleri i Dalarna, Värmland och Örebro län. Det resulterade i att 40 förare åkte fast.

· Publicerad: 19 december 2019 · 13.00.
Arkivbild

Förra veckan hade polisen fokus på alkohol och droger i trafiken. I polisregion Bergslagen resulterade det i att 40 förare upptäcktes för rattfylleri eller drograttfylleri.

Polisen genomför varje år flera särskilda trafiksäkerhetsveckor där man fokuserar lite extra på olika problemområden som finns i trafiken.

Annons ▾

Fokusvecka i Dalarna, Värmland och Örebro län

Under förra veckan genomfördes en sådan vecka i Dalarna, Värmland och Örebro län med fokus på att uppmärksamma faran med att köra bil påverkad av alkohol eller droger.

— I polisregion Bergslagen arbetar vi med en metod där vi genomför ett stort antal kortare trafikkontroller som vi sprider ut på flera platser för att öka polisens synlighet och närvaro i trafiken. Vi har också arbetat med riktade trafikkontroller på platser där vi genom underrättelser och tips från allmänheten vet att det finns personer som kör berusade, säger Leif Svensson, chef för trafiksektionen i polisregion Bergslagen.

Även annan brottslighet

I samband med trafiknykterhetskontrollerna uppdagades också annan brottslighet främst i form av narkotikabrott.

— Alla medarbetare i region Bergslagen har under veckan gjort ett mycket bra arbete där de arbetat efter de metoder som finns i vår trafikstrategi. Tillsammans stoppade vi 40 påverkade förare på våra vägar. Trafiksäkerhetsarbetet under förra veckan kan faktiskt ha räddat någon från att ha omkommit eller blivit skadad i trafiken, menar Leif Svensson.

Resultat trafikveckan i region Bergslagen 9-15 december

• 7609 alkoholutandningsprov genomfördes
• 22 alkoholpåverkade förare rapporterades
• 18 misstänkt drogpåverkade förare rapporterades
• 1 omhändertagen enligt utlänningslagen
• 1 efterlyst person anträffades
• 15 anmälda narkotikabrott

Insatserna nationellt resulterade i att 59 805 alkoholutandningsprov genomfördes. Dessa resulterade i att 432 alkohol- och drogpåverkade rapporterades.

FIKK - För att alla behövs