Örebro Futsal Club

Timbuktu kommer till Tjo i Tjögsta

Fredagen den 20 december blev det klart att hip-hoparen Timbuktu kommer spela på Tjo i Tjögsta nästa år. Det är den första bokningen till sommarens upplaga.

· Publicerad: 20 december 2019 · 20.45.
Timbuktu uppträdde på Frimis 2015, nu kommer han till Tjo i Tjögsta. Arkivbild: Martin Avedal

Nu är den första bokningen till sommarens upplaga av Tjo i Tjögsta officiell. Det är hip-hopartisten Timbuktu som kommer spela lördagen den 25 juli. Med sig har han även sitt kompband Damn. Arrangören bakom evenemanget är nöjd över bokningen.

— Jag är supernöjd att vi fick till Timbuktu & Damn. Hela Tjugesta kommer gunga, och det kommer att bli helt fantastiskt i vår mysiga festivalmiljö, säger Ki Sandholm från Kulturaktiebolaget.

Annons ▾

Detta är Timbuktu

Timbuktu eller Jason Diakité som han egentligen föddes i Lund 1975 och slog igenom på allvar med låten Alla vill till himmelen men ingen vill dö 2015. Jason Diakité har även programledare för P3 – Hiphop och Musikhjälpen.

Som liveartist är Timbuktu känd som en energisk uppleves som inte sviker publiken. Uppbackad av kompbandet Damn är detta en av Sveriges främsta liveakter. Han har även vunnit åtta Grammispriser och fyra P3 Guld-utmärkelser.

Tjo i Tjögsta expanderar

Det som skulle bli en sommarkonsert i Tjugesta blev en mini-festvial men flera intressanta bokningar. Förra sommaren kunde besökarna njuta av etablerade artister som Moneybrother och Jill Jonsson.

Och nu expanderar festivalen ytterligare, bland annat siktar man på kunna ta in 1500 besökare. Samt att utbudet av mat dryck ska bli större.

— Det blev så bra förra året när besökarna fick plocka själva, äta och njuta av härlig lokal mat. Ser fram emot sommarens mat- och dryckesutbud, säger Johan Sandberg i ett pressmedlade.

Biljetterna till Timbuktus spelning i sommar släppte idag fredagen den 20 december och går att beställa på följande länk.

FIKK - För att alla behövs