Örebro Futsal Club

Ny förlust för Örebro – föll mot HV71

Lördagen den 28 december tog Örebro Hockey emot HV71 i Behrn Arena. Matchen slutade 2-4 till gästerna efter att man bland annat satt en straff.

· Publicerad: 28 december 2019 · 21.01.

Örebro föll tungt i torsdags när de mötte Skellefteå borta, slutresultatet blev 7-0. Idag tog man emot HV71 i Behrn Arena, en svårt match mot ett lag som spelat bra mot Örebro. Bland annat var de HV71 som tidigare i höst satte stopp för en fem matcher lång segersvit Örebro hade.

Matchen var händelserik och publiken fick se ett matchstraff samt ett straffslag. Dock var detta inte till hemmalagets fördel. Örebro kämpade på bra men gästerna var för starka och kunde vinna med 2-4.

Annons ▾

HV71 tog ledningen och Aaron Irving fick matchstraff

Första perioden vill Örebro helst glömma, trots en kampvilja var det inte mycket som gick rätt för hemmalaget. Marcus Lauridsen kunde ge HV71 ledningen i powerplay i mitten av perioden. Och när Örebro hade powerplay sänkte Aaron Irving gästernas Martin Thörnberg.

Irving fick matchstraff och kommer antagligen bli avstängd. Den resterande delen av perioden fick Örebro mestadels försvara sig i boxplay. Med bara några sekunder kvar av första perioden kunde Anthony Camara utöka ledningen till 0-2. Detta efter att Örebro faktiskt lyckats döda ett par utvisningar.

Örebro som fortfarande såg chockade ut efter storförlusten mot Saik för ett par dagar sen spelade upp sig i andra perioden. Shane Harper kunde reduceringen och Örebro fick även chansen i spel 5 mot 3. Dock fick man ingen utdelning men spelet bidrog till att man ändå fick kontakt.

Oscar Sundh satte en straff för HV71

Örebro som hade efter reduceringen få fart på spelet lyckades återigen slarva bort momentum. Tidigt i tredje perioden fick HV71 en straff som Oscar Sundh förvaltade väl. Målet innebar 1-3 till gästerna.

Men hemmalaget fick ny kontakt när Daniel Muzito-Bagenda satte 2-3 med ca 10 minuter kvar av matchen. Bara fem minuter senare satte Simon Önerud 2-4 och matchen var punkterad. Örebro som fått jaga hela tiden orkade inte komma tillbaka.

I och med förlusten så halkade Örebro ner till en femteplats i tabellen och på måndag spelar man borta mot Linköping. Ett lag som inte går bra och ikväll förlorade de på straffar borta mot Oskarshamn. En match Örebro bör vinna.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs