Örebro Futsal Club

Klart idag – Robin Kovacs ansluter till Örebro redan nu

Det var i november som det kom ut uppgifter att Luleås forward Robin Kovacs skulle ansluta till Örebro efter säsongen, men han ansluter redan nu.

· Publicerad: 16 januari 2020 · 18.40.
Robin Kovacs firar ett mål mot Örebro tidigare i höst, nu uppges han vara klar för klubben. Foto: Martin Avedal

Det var i början av november förra året som det kom uppgifter gällande att Örebro Hockey hade gjort klart med Robin Kovacs till kommande säsong. Men under torsdagen kunde Sportbladet avslöja att övergången sker redan nu.

Robin Kovacs ska ha skrivit på för Örebro Hockey och kommer ansluta så fort som möjligt. Enligt rykten ska en försämrad relation mellan Kovacs och tränaren Thomas Berglund varit en orsak till att övergången sker redan ju.

Annons ▾

Kovacs är Luleås bästa poängplockare men har under den senaste tiden fått begränsad med speltid samt bara bidragit med tre poäng. För Örebro innebär detta att man får en fin förstärkning inför ett kommande slutspel.

Robin Kovacs har spelat i Rangers farmalag

Den 22-årige Stockholmskillen Robin Kovacs anslöt till Luleå Hockey inför säsongen 2017/2018. Detta efter att han tillbringat ett år i New York Rangers farmalag Hartford Wolf Pack. Sejouren i Nordamerika var inte så framgångsrik för Kovacs.

Bättre blev det när han kom till Luleå där han varit en av klubbens mer framträdande offensiva spelare. Under förra säsongen sköt han 11 mål och gjorde 33 poäng på 52 matcher. Robin Kovacs har Flemingsbergs IK som moderklubb men är fostrad i AIK.

Debuten i SHL skedde och med AIK säsongen 2012/2013 men det blev bara en match. Under 2015/2016 tillhörde Robin Kovacs Rögle och spelade ett par matcher i SHL men blev utlånad till AIK och Hockeyallsvenskan där han gjorde 21 mål och 34 poäng på 44 matcher.

Finsk back kan vara på väg in

Förutom att Robin Kovacs har skrivit på för Örebro ryktas det att den finske backen Otso Rantakari är aktuell för klubben. Backen representerar för tillfället schweiziska Davos och har gjort 20 poäng på 26 matcher.

Otso Rantakari har tidigare representerat Modo när de spelade senast i SHL. Backen som hamn med att göra fyra poäng på 17 matcher vart olycklig syndabock när han spelade pucken fel som orsakade Leksand segermål i SHL-kvalet 2016.

FIKK - För att alla behövs