Örebro Futsal Club

Rögle fick blekt Örebro Hockey på fall

Lördagen den 18 januari tog Örebro Hockey emot Rögle i Behrn Arena och matchen slutade 2-5 gästerna efter en blek insats av hemmalaget.

· Publicerad: 18 januari 2020 · 20.48.

En match med eftermiddagskänsla? Ja det var frågan när Örebro Hockey tog emot Rögle i Behrn Arena. Det var matchstart klockan 15.15 och Örebro såg bleka och trötta ut. Gästerna skulle vinna med 2-5 efter att tidigt i tredje gjort 0-4.

I förra omgången vann Örebro borta med 0-1 mot Leksand men det var inte imponerade seger. Ikväll blev Örebro från åkt av ett hungrigt och skridskoskickligt Rögle, man kan säga att de aldrig hade någon chans.

Annons ▾

Tysk JVM-spelare nätade för Rögle

Han har spelat för Rögle under säsongen och representerade Tyskland under JVM. Ikväll klev Dominik Bokk fram två gånger för gästerna, han inledde målskyttet under första perioden vilket också blev det enda målet under de första 20 min.

Under andra perioden utökade Leon Bristedt och Ted Brithén ledningen till 0-2 respektive 0-3 innan Bristedt gjorde mål hade Rögle en puck i kassen som domaren dömde bort. Dominik Bokk satte sitt andra mål för kvällen tidigt i tredje perioden och nu var matchen i stortsett avgjord.

Ludvig Rensfeldt väckte Örebro med en reducering

Örebro skulle dock få en liten injektion när Ludvig Rensfeldt satte 1-4 ca fem minuter in i tredje perioden. Örebro chansade tidigt och plockade ut målvakten med hela 6 minuter kvar av matchen. Och Shane Harper skulle skjuta in mer hopp i laget när han satte 2-4.

Men detta var Rögles match som efter Örebros reducering kunde ta tag i spelet och avväpna Örebros alla försök till en ytterligare reducering. Tillslut kunde Simon Ryfors fastställa 2-5 i tom kasse och noterbart är att Rögles Dennis Everberg stod för fyra assist ikväll.

I och med förlusten knaprade Frölunda närmare Örebro men det är fortfarande fyra poäng ner. Örebro ligger kvar på en tredjeplats i tabellen. Rögle som tog tre poäng med sig tillbaka till Skåne kan i och med segern hålla ett försprång på Djurgården som precis ligger utanför direktplats till kvartsfinalerna.

I nästa omgång tar Örebro emot Luleå på hemmaplan, eventuellt ska det vara nyförvärvet Robin Kovacs första match med Örebro, och han kommer ställas emot sin förra klubb Luleå. Som är i bra form och toppar tabellen i SHL.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs