Rusta på Boglundsängen utsatt för rånförsök

Vid klockan 10:46 på onsdagsförmiddagen utsattes Rusta på Boglundsängen i Örebro för ett rånförsök, en maskerad man kom in i butiken och hotade personal.

· Publicerad: 22 januari 2020 · 19.40.
Foto: Rickard Åbyhammar

Det var vid klockan 10:46 på onsdagsförmiddagen som Rusta på Boglundsängen blev utsatt för ett rånförsök. Under slutet av förra året blev samma butik rånad två gånger.

Enligt uppgifter kom det in en man som var iklädd en svart jacka med luva uppdragen. Ansiktet ska varit täckt med ett rött tygstycke eller liknande.

Annons ▾

Mannen ska hotat personalen men ett knivliknade föremål och krävde att personalen öppnade en kassa men det gjorde man inte.

Tillvägagångssättet påminner om det tidigare rånen mot Rusta

Rusta på Boglundsängen har vid två tillfällen i slutet av förra året utsatts för rån. Första gången var i början av oktober och andra gången för ca en månad sen den 23 december.

Vid de tidigare tillfällena har en ensam maskerad gärningsman kommit in i butiken och hotat personal, vid det senaste rånet försvann gärningsman på en cykel. Det ska även den misstänkte vid dagens rånförsök gjort.

Enligt uppgifter kom ingen till skada under rånförsöket och det är oklart om gärningsmannen fått med sig något rånbyte. Polisen har under onsdagen genomfört en stor insatt i området men inte lyckas gripa någon misstänkt.

FIKK - För att alla behövs