Örebro Futsal Club

Magisk vändning av Örebro mot formstarka Luleå

Örebro Hockey vände ett 0-2 underläge till 3-2 efter att varit utspelade av Luleå, detta var även förre Luleåspelare Robin Kovacs första match med Örebro.

· Publicerad: 23 januari 2020 · 23.43.

Torsdagen den 23 januari spelades det en toppmatch mellan Örebro och Luleå i Behrn Arena. Gästerna var i bra form som gjort 13 mål på de senaste två matcherna. Det var även förre Luleåspelaren Robin Kovacs första match med Örebro då han skrev på förra veckan.

Mycket fokus på Kovacs under matchens inledning, han fick ta emot ett stort jubel från hemmapubliken och han skulle hamna i fokus även efter matchen. Och hans övergång från Luleå till Örebro har varit den senaste veckans stora snackis i hockeysverige.

Annons ▾

Luleå chockade Örebro tidigt i matchen

Men Robin Kovacs fick ingen bra start i sin nya klubb. Luleå chockade Örebro genom att redan efter 27 sekunders spel ta ledningen genom Petter Emanuelsson satte 0-1. Det var Kovacs första bytte i matchen och han var inne på målet.

Kovacs var återigen på isen när Einar Emanuelsson ökade på ledningen till 0-2 i mitten av första perioden. Och Örebro hade svårt mot ett kraftfullt Luleå som knappt gav dem pucken.

Andra perioden dominerades av utvisningar samt powerplay till Luleå. Men Örebro som ändå har ett av seriens bästa boxplay lyckades döda samtliga utvisningar. Där bland annat en femminutare efter att Aaron Irving fått matchstraff.

Periodens farligaste matchchans hade dock Mathias Bromé i boxplay. Joonas Rask hade också en puck i målet men efter videobedömning valde domarna att plocka ut Sakari Salminen som man ansåg körde på målvakten Joel Lassinantti.

Weinstock visade vägen och Kovacs gjorde två assist

I tredje perioden kom vändningen, helt plötsligt såg Örebro ut som ett topplag igen och någonstans tappade Luleå kommandot på spelet. Och det var veteranen Marcus Weinstock visade vägen när han satte 1-2 efter ca fem minuter spel.

Sen var det dags för Robin Kovacs att kliva in i handlingen. Örebro fick ett powerplay och där visade han upp varför han är den stjärnan han är, men en snygg passningen hittade han Shane Harper som sköt 2-2 med ett direktskott.

Och med fem minuter kvar av tredje perioden kom ledningsmålet för Örebro, även detta i powerplay. Kovacs lyckades hålla kvar pucken i zon samt lägga ner den till Bromé som hittade en fristående Ryan Stoa som enkelt kunde lägga in 3-2 till Örebro.

Örebro tog tre nya poäng, i och med segern gick de även upp på en andraplats i tabellen då Färjestad förlorade emot Växjö hemma. Nu väntar en tuff bortamatch för Örebro på lördag då man åker till Stockholm för att möta Djurgården.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs