Örebro Futsal Club

Linköping chanslösa mot ett dominant Örebro

Söndagen den 26 januari tog Örebro Volley emot Linköping i Idrottshsuet, hemmalaget vann enkelt med 3-0 (25–15, 25–11, 25–18) i set.

· Publicerad: 26 januari 2020 · 18.20.

De nyblivna GP-mästarinnorna Örebro Volley tog under söndagen den 26 januari emot Linköping i Idrottshuset. Det blev en enkel seger för Örebro vann med 3-0 (25–15, 25–11, 25–18) i set.

Segern mot Engelholm förra veckan har tagit på energin i Örebro som under dagens match vilade några av nyckelspelarna. Men Örebro kunde trotts detta ändå vara dominanta på planen och Linköping räckte inte till.

Annons ▾

Örebro körde över Linköping i två set

Det var egentligen först i tredje set som det blev en match mellan de två lagen. Under första och andra set körde Örebro över Linköping som egentligen bara kunde hänga med i början av seten.

Första set slutade 25–15 till Örebro som hade ett par av nyckelspelarna på planen. I andra set började coach Jonas Svantesson vila flera av spelarna t.ex Josephine Tegenfalk och Sofie Sjöberg. Örebro vann dock andra set med förkrossande 25-11.

I tredje set fortsatte Svantesson att vila Tegenfalk, Sjöberg samt den colombianska stjärnan Ivonee Montano. Och när Sofia Stiernström, Ewelina Granberg, Nina Cooper samt Sofia Andersson var ute på planen fick en glimt av framtiden.

Linköping kunde under tredje set skapa spänningen genom hämta upp ett underläge och även ta ledningen. Vid ställningen 14-14 tog Örebro tag i spelet. Det blev tillslut även en utskåpning i slutet av tredje också då Örebro kunde vinna med 25–18.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs