Två till sjukhus efter gasutsläpp från Aspa bruk

Vid klockan 10:42 kom det larm från Aspa bruk i Olshammar, enligt uppgifter skall ett utsläpp med giftig gas förekommit, två personer skall vara skadade.

· Publicerad: 26 januari 2020 · 12.41.
Foto: Christian Vargahed

Det var vid klockan 10:42 på söndagsförmiddagen som polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Aspa bruk i Olshammar efter att det inkommit larm om ett gasutsläpp.

Enligt uppgifter skall mindre mängd svavelväte läckt ut från området varpå två personer har blivit drabbade. De fick föras med ambulans till sjukhus, deras tillstånd är i nuläget oklart.

Annons ▾

Polisen har sprättat av området

Till en början var det oklart hur omfattande gasutsläppet var. Polisen uppmanade allmänheten i närområdet att hålla sig inomhus och stänga fönster, dörrar samt ventilation. Det fanns även diskussion om att behöva stänga av Riksväg 49.

Men efter att man fått bekräftelse om att det var ett mindre gasutsläpp har man enbart spärrat av Fabriksgatan i Olshammar så att ingen kan ta sig in på fabriksområdet.

Totalt ska åtta personer befunnit sig inom det aktuella området och kan ha blivit utsatta för gasen. I nuläget är det dock enbart två personer som fört till sjukhus med ambulans.

Foto: Christian Vargahed

FIKK - För att alla behövs