Örebro Futsal Club

Varning från polisen – Ska försökt ta sig in hos åldringar

Polisen rapporterar om att de fått in ett flertal samtal från personer som uppger att de blivit kontaktade från olika företag som vill komma in i bostaden.

· Publicerad: 28 januari 2020 · 10.52.

De senaste veckorna har polisen fått in samtal från äldre personer som uppger att de har varit i kontakt med personer som utger sig för att komma från COMHEM, ÖBO samt hemtjänsten. Kontakten har varit både via besök vid dörren till bostaden och via telefon.

Vid ett tillfälle har en person ringt och utgett sig för att vara en släkting som vill komma på besök. Vid kontroll med bland annat COMHEM och ÖBO så skall de inte ha haft någon personal i aktuellt område vid dessa tillfällen.

Annons ▾

Be alltid om legitimation

Om du får besök från någon som utger sig för att komma från ett företag, en bostadsvärd, hemtjänsten eller liknande är det viktigt att du kontrollerar deras legitimation innan du släpper in personen. Det ska vara en legitimation som är utställd på aktuellt företag och där namn och foto finns med.  

För att vara helt säker kan du själv ringa det företag eller liknande som personen uppger att man kommer ifrån. Låt personen vänta kvar utanför dörren, som du stänger och låser, medan du tar reda på ett telefonnummer till aktuellt företag.

Larmen kommer från Örebro och Fjugesta

De senaste händelserna har utspelat sig på olika ställen i Örebro samt i Fjugesta.

Ingen av personerna som har kontaktat polisen har blivit utsatt för något brott utan de har kontaktat polisen för att informera om det som har hänt. Det är i nuläget oklart varför dessa personer blivit kontaktade.

Men polisen tror att det troligtvis handlar om att få en möjlighet att komma in i bostaden för att där kunna stjäla pengar och andra värdesaker.

FIKK - För att alla behövs