Örebro Futsal Club

Örebro tog tre nya poäng efter seger mot Oskarshamn

Tisdagen 11 februari tog Örebro emot Oskarshamn, och det blev en seger för Örebro med 4-2 efter att man vänt matchen i andra perioden.

· Publicerad: 11 februari 2020 · 23.34.

Örebro fick slita för poängen ikväll när bottenlaget Oskarshamn kom på besök. Trots att Örebro är ett bättre lag på pappret lyckades gästerna störa hemmalaget under första perioden.

Men i andra perioden växlade Örebro upp tempot och radade upp målchanser innan Shane Harper tillslut kunde spräcka nolla. Örebro grundlade segern efter det målet och kunde tillslut besegra Oskarshamn med 4-2.

Annons ▾

Oskarshamn tog ledningen under en tråkig period

Det var ingen underhållande uppvisningshockey som de bägge lagen bjöd på under första perioden. Kanske till och med en av de sämsta som spelats i Behrn Arena under säsongen. Dock bjöds det inte på någon höjdarhockey när Oskarshamn i höstas var på besök.

Men gästerna skulle ta ledningen genom Markus Modigs redan efter fyra minuters spel. Därefter blev det en sömnpiller till hockeymatch där Örebro enbart lyckades få i väg fyra skott på Fredrik Petterson-Wentzel i gästernas mål.

Det var först i andra perioden som Örebro fick upp farten och började sätt press på gästerna. Och vilka chanser man fick, det är ett under att inte Örebro lyckades näta mot Oskarshamn under periodens första tio minuter. Bl.a fick Daniel Muzito-Bagenda ett bra läge men fick inte kontroll på pucken.

Örebro gjorde tre raka mål på Oskarshamn

Men Muzito-Bagenda skulle få sin revenge, och det skulle lossna för Örebro. Det var Shane Harper som visade vägen för hemmalaget, samme Harper som det ryktats om att han skulle vara aktuella för Rögle. Han kunde iaf sätta 1-1 och ge Örebro vittring.

Målet kom 33:17 in andra perioden och bara 40 sekunder senare skulle då Muzito-Bagenda slå till med säsongens fjärde mål. Fyra minuter senare var det dags för Ludvig Rensfeldt att sätta sitt femte mål för säsongen. Det var ett riktigt hockeymål där han pricksköt in 3-1.

I sista perioden var matchen nästa avgjord, Oskarshamn försökte men kom ingen vart och Örebro spelade mest av perioden även om man gick för ett fjärde mål. Det kom först när gästerna tagit ut målvakten och Ryan Stoa rutinerat lagt pucken i mål. Gästerna kunde dock sätta ett tröstmål genom Joakim Thelin men då återstod bara tre sekunder.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs