Fullt utvecklad villabrand i Lundby – byggnad totalförstörd

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till området Lundby i Örebro efter att det inkommit larm och en fullt utvecklad villabrand.

· Publicerad: 14 februari 2020 · 12.33.
Foto: Rickard Åbyhammar

En villa i Lundby blev under fredagsförmiddagen totalförstörd efter att en eldsvåda utbröt i byggnaden. En nioårig pojke befanns sig i villan men kunde ta sig ur när det började brinna.

Larmet kom in till räddningstjänsten vid klockan 09:38 och man var tillsammans med polis och ambulans snabbt på plats. Vid ankomst kunde man konstatera att villan var helt övertänd. Räddningstjänsten bedömde även att spridningsrisken var stor då närliggande villor sitter ihop med varandra.

Annons ▾

En nioårig pojke befanns sig i villan

En nioårig pojke ska befunnits sig i villan när eldsvådan bröt ut. Han ska på egen hand lyckats ta sig ut men det är oklart om han andats in någon rök. Han ska blivit undersökt av ambulanspersonal som fanns på plats.

Vid klockan 10:10 ska räddningstjänsten bedömt att spridningsrisken var minimal då man fått branden under kontroll. Då skall totalt 6 st enheter ha deltagit i släckningsarbetet.

I nuläget är det oklart vad som orsakade branden men polisen kommer utreda händelsen. Man misstänker inget brott men kommer skriva en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Platsen kommer även vara avspärrad tills räddningsarbetet är klart.

FIKK - För att alla behövs