Örebro Futsal Club

Hockeysäsongen avbryts pga av Coronaviruset

Svenska Ishockeyförbundet bestämde idag allt spel i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan ställs in pga av Coronaviruset.

· Publicerad: 15 mars 2020 · 14.06.
Örebro och Malmö skulle mötas i play-in, nu avbryts SHL-säsongen. Foto: Martin Avedal

Svenska Ishockeyförbundet bestämde idag att allt spel i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan ställs in med anledning av den fortsatta risken för spridning av Coronaviruset.

— Coronaviruset skapar stor oro och osäkerhet i hela samhället. För oss är det viktigaste just nu att göra det vi kan för samhället i stort, men också att sätta hälsan först för spelare, ledare, funktionärer och publik, säger Anders Larsson, ordförande hos Svenska Ishockeyförbundet.

Annons ▾

Beslutet får följande konsekvenser

  • Allt spel i samtliga ligor inklusive slutspel och kvalspel ställs in för säsongen 2019/2020,
  • Eftersom slutspelet inte kan spelas som planerat medger inte bestämmelserna att någon svensk mästare koras. Därför koras ingen Svensk Mästare i någon kategori,
  • Eftersom inga kval eller slutspel kan spelas vidare eller slutföras enligt bestämmelserna, kan inget lag flyttas upp eller degraderas,
  • Samtliga lag som säsongen 2019/2020 tillhört SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan kommer att tillhöra samma serier även kommande säsong,
  • Med anledning av de beslut som nu fattats kommer Förbundsstyrelsen nu att se över hur licensregelverket ska tillämpas.

I torsdags kom restriktioner pga av Coronaviruset

Det var i torsdags som svenska staten införde restriktioner pga av Coronaviruset. Detta medförde att Örebro Kommun vidtog åtgärder samt att även flera idrottsförbund valde att skjuta upp sina säsonger. Sista omgången i SHL spelades för tomma läktare i torsdags.

För Örebro Hockey innebär detta att man inte kan fullfölja säsongen då man skulle spela ett play-in mot Malmö i helgen och kommande vecka. Samtidigt kan Leksand och Oskarshamn tacka högre makter för att de slipper att kvala om få stanna kvar i SHL.

Samtidigt blir de gamla klassiska hockeylagen Modo och Björklöven rånade på en chans att få kvala upp till SHL. T.ex har inte Björklöven spelat i den högsta serien sen säsongen 2000-2001. Klassiska AIK som gjort en katastrofal säsong kommer pga av beslutet att spela kvar i Hockeyallsvenskan.

FIKK - För att alla behövs