Örebro Futsal Club

Slutspelat för Volleybollen – säsongen ställs in

Under måndagskvällen kom beskedet att säsongen för Volleybolltjejerna är över då Volleybollförbundet valt att ställa in slutspelet.

· Publicerad: 16 mars 2020 · 21.18.
Det blir inget slutspel för Josephine Tegenfalk och de andra i Örebro Volley. Foto: Martin Avedal

I söndags kom beskedet att de högsta serierna inom svensk ishockey ställer in pga av Coronaviruset. Ikväll kom beskedet att nästa elitliga väljer att ställa sitt slutspel. Det är elitserien i Volleyboll för damer.

Det är slutspelat för länet två elitklubbar, Örebro Volley och Lindeberg. Örebro skulle i helgen inlett slutspelet hemma mot Hylte/Halmstad medan Lindesberg skulle mött Lund.

Annons ▾

Gemensamt beslut mellan förbundet och klubbarna

Beskedet kom strax efter klockan 20.00 på måndagskvällen och är ett gemensamt beslut mellan Svenska volleybollförbundet samt klubbarna i elitserien för damer.

På Örebro Volleys hemsida kan man läsa följande:
— Säsongen 2019-2020 kommer bli unik i historieböckerna. Det blir en tom plats på raden för svenska mästare 2019-2020 pga av det nya Coronaviruset.

— Unikt trist men sett till omständigheterna det enda rätta. Klart att detta svider. Vi vet att vi har ett lag som på alla sätt förberett sig för just den här perioden. Redan från första träningspasset i augusti har målet varit inställt på att utmana om guldet.

Säsongen tog slut för Örebro Hockey

Det är inte bara Örebro Volley som fått sin säsongen förkortat pga av Coronaviruset. I söndags kunde svenska hockeyförbundet meddela att alla serier i de högre divisionerna avbryts samt att ingen vinnare kommer att utses.

Precis som med SHL kommer inte någon vinnare att koras i Elitserien för damer. Vilket bidrar till att sportsäsongen 2019-2020 blir speciellt på en väldigt konstig sätt.

FIKK - För att alla behövs