Örebro Futsal Club

Nya rutiner för bussåkandet inom Örebro Län

Länstrafiken i Örebro Län meddelade under tisdagen att det kommer ändra i rutinerna för att minska spridningsrisken för Coronaviruset.

· Publicerad: 17 mars 2020 · 23.12.
Arkivbild: Martin Avedal

Länstrafiken kommer att köra vidare som vanligt med sina bussar i Örebro län. Men ett flertal nya rutiner har införts för att minska spridningsrisken för Coronavirsuet.

Framför allt handlar det om busschaufförernas situation i bussen. De nya rutinerna ska bidra till att de kan fortsätta att utföra sina jobb utan att behöva utsättas för en spridningsrisk.

Annons ▾

Detta är Länstrafikens nya rutiner

De nya rutiner kommer att gälla från imorgon onsdagen den 18 mars och gäller resor med stads-, region och expressbussar inom Länstrafikens område.

  • Sätena närmast bussföraren spärras av.
  • Inga biljettköp kan göras i betalkortsterminalen hos föraren på bussarna. Detta för att minimera kontakten mellan förare och resenärer. 
  • Endast förköpta biljetter kommer att gälla. Med förköpta biljetter menas biljetter köpta via app, försäljningsombud, reskassa eller periodbiljett. Dessa biljetter ska i vanlig ordning viseras i biljettmaskinen alternativt visas för föraren.

För mer information och städning uppdatering gällande Länstrafiken och deras anpassning efter Coronaviruset kan man besöka deras hemsida.

FIKK - För att alla behövs