Örebro Futsal Club

Vårruset 2020 ställs in pga av Coronaviruset

Fredagen den 27 mars kunde Daniel Almgren, VD på Marathongruppen, arrangör av Vårruset-turnén meddela att Vårruset ställs in.

· Publicerad: 28 mars 2020 · 11.41.

Marathongruppen som är arrangörer för Vårruset kunde under fredagen meddela att årets Vårruset-turné har ställts in pga av Coronavirusets utbrott.

Detta kunde Marathongruppens VD Daniel Almgren bekräfta på Vårrusets-hemsida. Man siktar starkt på att komma tillbaka 2021 avslutar Almgren pressmeddelandet med.

Annons ▾

— Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att just ni anmält er till Vårruset och att ni därmed valt att stötta den svenska idrottsrörelsen. Det stödet behövs. Det är bara med det i ryggen vi kan komma tillbaka starkare och bättre. Vi lovar, Vårruset 2021 kommer att bli vårt stora tack till er!

Vårruset är ett Sveriges största motionslopp

Vårruset är världens största motionsserie för kvinnor och samlar årligen 85 000 deltagare på 20 orter över hela landet. Evenemanget är samtidigt insamling till förmån olika välgörande ändamål. Från 2017 har man t.ex haft ett samarbete med Barncancerfonden.

Igår fredag kom då beskedet att Vårruset 2020 ställs in pga av de följder som Coronavrisuet har orsakat. Motionsloppet skulle ha ägt rum i Örebro den 27 maj.

I nuläget kan inte deltagarna bli kompenserade

Samtidigt är det i nuläget oklart om alla som anmält sig kan få tillbaka sina pengar som de betalat in för startavgiften. Men Daniel Almgren skriver följande.

— I våra allmänna villkor för deltagande vid våra evenemang beskrivs att vi som arrangörer inte har någon skyldighet att ersätta deltagarna om loppet ställs in på grund av en händelse utanför vår kontroll eller för deltagarnas säkerhet. Vårt allra största fokus för tillfället är att säkra att det överhuvudtaget kan bli en Vårruset-turné 2021.

— Det vi kan lova är att vi som arrangörer aldrig någonsin kommer att försöka sko oss på situationen, och att den dag vi vet om vi får del av de stödpaket som nu planeras till både ideella verksamheter och näringslivet, kommer dessa medel användas för att på ett eller annat sätt kompensera er deltagare. Vi ber om förståelse för att vi just nu inte kan säga något mer, skriver Daniel Almgren på Vårrusets-hemsida.

FIKK - För att alla behövs