Lastbilschaufför attackerade polis vid kontroll

En lastbilschaufför attackerade poliser vid en kontroll på riksväg 50 utanför Lindesberg. Polisen hade fått samtal om vårdslöst körande från chauffören.

· Publicerad: 27 april 2020 · 18.15.
Polisfordon-Volvo-V90
Arkivbild

Det var vid klockan 10:41 på måndagsförmiddagen som polisen fick in samtal om en lastbilschaufför som upplevdes köra vårdslöst på riksväg 50. I höjd med Lindesberg kunde patrullen lokalisera fordonet.

Enligt uppgifter skall lastbilschauffören kört så pass vårdslöst att ett flertal bilister nästa behövt köra av vägen för att undvika lastbilen. Vid första kontakten upplevdes lastbilschauffören som lugn och ej påverkade av alkohol. Polisen bad denne att köra till en rastplats då man stod dumt till på vägen.

Annons ▾

Polisen fick stoppa lastbilschauffören med spikmatta

När polisen och lastbilschauffören anlände till rastplasten hade humöret svängt för chauffören. Denne ville nu inte samtala med polisen och började köra ifrån platsen. En av poliserna fick väja för lastbilschauffören som även lyckades kasta en glassflaska i huvudet på den andre polisen.

Polisen lade ut spikmattor och kunde på så sätt stoppa lastbilschauffören och under gripandet blev denne aggressiv. En polis ska fått en spark i magen medan en annan fått någon form av skada i huvudet. Lastbilschauffören förde till polisstation för provtagning samt förhör.

Är misstänkt för drograttfylleri

Lastbilschauffören som är en man i 55-årsåldern ska vid första kontrollen inte påvisat någon påverkan av alkohol. Men vid klockan 15:50 kom nya uppgifter där denne nu är misstänkt för drograttfylleri.

Utöver drograttfyllan är mannen även misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, försök till grovt våld mot tjänsteman samt våld mot tjänsteman. Under eftermiddagen har en åklagare fattat beslut att mannen skall anhållas misstänkt för dessa brott.

FIKK - För att alla behövs