Örebro Futsal Club

Jhonas Enroth klar för Örebro – Furch lämnar

Under måndagen kunde Örebro Hockey meddela att målvakten Dominik Furch lämnar klubben, samtidigt kunde man presentera Jhonas Enroth.

· Publicerad: 4 maj 2020 · 12.31.
Jhonas Enroth är klar för Örebro hockey, samtidigt lämnar Dominik Furch. Foto: Martin Avedal

Det blev en händelserik måndagsförmiddag för Örebro Hockey. Först kunde klubben meddela att målvakten Dominik Furch lämnar. Men bara en timma senare kunde man presentera hans ersättare, Jhonas Enroth.

— Vi är jätteglada över att kunna knyta till oss Jhonas. Senast Jhonas var hos oss visade han vilken duktig målvakt han är och han kommer vara en toppmålvakt i ligan, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson på klubbens hemsida.

Annons ▾

Båda gjorde succé i Örebro

Historien om Jhonas Enroth och dennes sejour i Örebro är känd. Han kom in i slutet av säsongen 2018/19 och ledde laget till slutspel. Enroth blev inte kvar i Örebro även om det ryktades mycket om att han skulle återvända.

Istället kunde klubben plocka in den tjeckiske landslagsmålvakten Dominik Furch. Han gjorde under förra säsongen succé och var en av Örebros kanske viktigaste spelare. Men ju längre säsongen led mot sitt slut började det spekuleras i om Örebro kunde behålla Furch.

Måndagen den 4:e maj kom du svaret inom ramen av en timme. Först kom beskedet att Furch lämnar Örebro och därefter kunde kubben bekräfta att de skrivit kontrakt med Jhonas Enroth. Kontraktet är på tre år.

Jhonas Enroth återvänder till Örebro

Jhonas Enroth återvänder alltså till Örebro, laget han kom till under slutet av säsongen 2018/19. Och någonstans har det hela tiden ryktats om att han skulle återvända till Närkeslätten.

— Först och främst känns det jättebra att komma tillbaka till Örebro. Jag hade en väldigt bra tid i klubben och staden senast, så det känns bara positivt. Jag har följt klubben den senaste tiden och det känns verkligen som man har något bra på gång. Jag har skrivit på ett längre avtal och målet är självklart att vinna något, säger Jhonas Enroth på klubbens hemsida.

Samtidigt vill klubben tacka Dominik Furch för sin insats under förra säsongen.

— Jag vill rikta ett stort tack till Dominik för hans tid i Örebro Hockey och önska honom lycka till i framtiden, säger Niklas Johansson.

FIKK - För att alla behövs