Örebro Futsal Club

Örebro Hockey värvar centern Robert Leino

Örebro Hockey har värvat finske centern Robert Leino, detta kunde klubben bekräfta under måndagen då han skrivit på för tre år.

· Publicerad: 11 maj 2020 · 17.35.
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Örebro Hockey kunde under måndagen presentera ett nytt nyförvärv, det är centern Robert Leino som ansluter från finska ligan. Redan i mitten av mars kunde Sportbladet skriva att han var aktuell för SHL.

— Robert är en spännande spelare som vi har haft koll på under en längre tid. Vi får in en kille i en bra ålder och med sitt fina spelsinne och passningsspel kommer Robert vara en viktig pusselbit i lagbygget, säger Niklas Johansson på klubbens hemsida.

Annons ▾

Detta är Robert Leino

Robert Leino är född 1993 och har HPK som moderklubb, han representerade moderklubben under de första säsongerna i finska ligan. Han har även spelat för HIFK och Ilves men han blev finsk mästare med moderklubben 2019.

Leino har enbart spelat i Finland och han representerade finska landslaget som junior under ett par mästerskap. Men poängproduktionen har förbättrats och under förra säsongen sköt Leion 11 mål och gjorde 43 poäng på 57 matcher. Han har skrivit ett treårskontrakt med Örebro och det innebär att SHL blir hans första utlandssejour.

— Jag är jätteglad att det här är klart och att jag får chansen att komma till Örebro. Jag känner Joonas Rask bra sedan tidigare, han har bara sagt bra saker och nu ser jag verkligen framemot att komma till Örebro, säger Robert Leino om att få komma till SHL och Örebro.

Örebro Tribune tycker till om Robert Leino

Det började ryktas redan i mars om att Robert Leino skulle ansluta till Örebro. Och idag kunde klubben presentera honom som sitt senaste nyförvärv. Han kan spela både center och forward samt ska vara en duktigt tekare.

Örebro har värvat mycket med spelare från finska ligan och det har varit upp och ner med prestationen. Sakari Manninen var ett exempel på en spelare som var bra medan Joonas Rask är en spelare som man önskar mer ifrån.

Att nu Robert Leino kommer till Örebro kan kanske lyfta den tuffe Rask som behöver förbättra produktionen. Örebro verkar tro på Leino eftersom de gett honom ett treårskontrakt. Samtidigt är han ingen ersättare till Mathias Bromé och Örebro behöver fortfarande fyllan den luckan med en center/forward då även Ryan Stoas framtid är oklar i Örebro.

FIKK - För att alla behövs