Örebro Futsal Club

Nahir Besara återvänder till ÖSK

ÖSK kunde under onsdagen meddela att mittfältaren Nahir Besara återvänder till klubben. Han gjorde stor succé under sin förra sejour.

· Publicerad: 3 juni 2020 · 17.47.
Örebro SK - Halmstad

Nahir Besara återvänder till ÖSK, detta kunder klubben bekräfta under onsdagen. Besara gjorde succé under förra sejour som varade mellan 2016 och 2018.

— Jag är verkligen glad att vara tillbaka. Örebro är som hemma för mig. Jag känner många av spelarna och människorna i föreningen. Det är en fin klubb, och jag värdesätter Axel väldigt högt. Dessutom har supportrarna alltid varit grymma, säger Besara på klubbens hemsida.

Annons ▾

Nahir Besara fostrades i Assyriska

Södertäljekillen Nahir Besara var blott bara 17 år när han debuterade i Assyriska 2008. Och han blev klubben trogen fram till 2012 då han bytte till Hammarby. I den grönvita Stockholmsklubben mäktade Besara med 16 mål på 69 matcher.

Efter en utlandssejour i Turkiet 2015/16 återvände Nahir Besara till Sverige men valde då spel i Örebro. Även där blev det succé med 19 gjorda mål på 79 spelade matcher. Efter spel i Saudiarabien och Cypern återvänder han nu till ÖSK vilket är en tung förstärkning för klubben.

— Det känns väldigt bra att kunna hälsa Nahir välkommen tillbaka till ÖSK. Det är en av allsvenskans bästa offensiva spelare och en fantastisk människa som vi känner väl från hans tidigare sejour hos oss, säger Axel Kjell på ÖSK:s hemsida.

Allsvenskan har fått klartecken

Nahir Besara har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig året ut och hans ankomst stärker klubben inför säsongsstarten. Det var förra veckan som Allsvenskan fick klartecken att dra igång sin uppskjutna säsong.

Seriepremiär för ÖSK äger rum söndagen den 14 juni då laget tar emot AIK på Behrn Arena. Om Besara finns på plan återstår att se då finns en hel del pappersarbete som ska färdigställas. Däremot kommer Besara ansluta till laget redan idag och vara med på klubbens träning imorgon Torsdag.

FIKK - För att alla behövs