Örebro Futsal Club

Örebro Kommun arrangerar Funkis Sommarstream på Youtube

Örebro Kommun informerade under torsdagen att de kommer arrangera Funkis Sommarstream, det är en digital festival för personer med funktionsvariation.

· Publicerad: 11 juni 2020 · 22.45.
Foto: Örebro Kommun

Örebro Kommun meddelade under torsdagen att den 17 juni är det premiär för Funkis Sommarstream. Det är den populära sommarfestivalen för personer med funktionsvariation som denna sommar sänds digitalt. I vanliga fall burkar den äga rum i Brunnsparken i Örebro och locka tusentals besökare.

— På grund av den rådande situationen med coronaviruset, kommer vi inte att anordna en fysisk festival i juni. Vi vill ändå bjuda in till den där härliga festivalyran, så det kommer vi att göra. Men på ett lite annorlunda sätt, säger Charlotte Ollward som är producent för Funkismellon och Funkis Sommarfestival i Örebro kommun.

Annons ▾

Funkis Sommarstream kan följas på Youtube

För tredje året i rad anordnar Örebro kommun kostnadsfria sommaraktiviteter för personer som har en fysisk eller psykisk funktionsvariation. Förra årets sommarfestival lockade ungefär 2 000 personer till Brunnsparken i Örebro.

— Vi har en annorlunda situation just nu men istället för att ställa in, ställer vi om. Festivalen blir digital och alla kommer kunna följa den på YouTube. Vi vill fortsätta erbjuda de här aktiviteterna till personer med funktionsvariationer, även om vi inte kan träffas fysiskt, och vi hoppas att festivalen bidrar till en meningsfull sysselsättning nu under sommaren, säger Johanna Viberg, förvaltningschef Förvaltningen för sociala insatser i Örebro kommun.

Känd trio leder programmen

— I varje program har vi med oss Boris René, Freddie Liljegren och Linda Bengtzing. Det blir massvis av dans och musik! Dessutom kommer vi ge tips på så väl utflyktsmål som träning och Sören Olsson gästar programmet när han läser från sina böcker. En riktig världsmästare i boxning har vi också med, berättar Charlotte Ollward.

Det första programmet av Funkis Sommarstream släpps onsdag 17 juni på Örebro kommuns YouTube-kanal. Därefter kommer programmet att släppas vid ytterligare tre tillfällen: 24 juni, 1 juli och 8 juli.

FIKK - För att alla behövs