Örebro Futsal Club

Örebro förlorade seriepremiären hemma mot AIK

· Publicerad: 14 juni 2020 · 19.34.
Arkivbild: Martin Avedal

Söndagen den 14 juni drog Allsvenskan för herrar igång, och det är en historisk säsong som påverkats av Coronaepidemin. Restriktionerna har bidragit till att matcherna spelas helt utan publik.

Detta gällde även på Behrn Arena där Örebro SK i premiärmatchen tog emot AIK. Eftersom säsongspremiären ägde rum i mitten av juni var det väldigt varmt idag och man spelade med bland annat vätskepausar.

Annons ▾

Mållöst efter första halvlek

Första halvlek bestod av två lag som båda ville anfalla och försvarade sig bra. Örebros Jack Lahne fick en bra möjlighet tidigt men sköt ur svår vinkel och AIK:s målvakt kunde rädda. För framspelningen stod Nahir Besara som fick visa upp sina offensiva egenskaper.

Besara skulle visa upp sig igen under första halvlek, efter ca 33 minuters spel hittade han från vänsterkanten Agon Mehmeti som dock inte kunde förvalta chansen. Någon minut senare var Mehmeti inblandad i en ny situation framför målet men han nådde aldrig bollen när han försökte nicka.

AIK kunde pressa ner Örebro mot slutet av halvleken men det blev mållöst under matchen första 45 minuter. Gästerna hade svårt att bryta igenom hemmalaget tuffa defensiv. Det var dock Mehmeti som fick halvlekens sista möjlighet men AIK:s Jakob Haugaard räddade igen.

Robin Tihi nickade segern till AIK

I andra halvlek pressade AIK ner Örebro i egen zon och i den 59:e matchminuten kom ledningsmålet för gästerna. På hörna kunde Sebastian Larsson skicka in bollen i Örebros straffområdet där Robin Tihi kunde nicka den i mål.

AIK fortsatte att ha övertag på planen och Örebro blev allt mer anonyma och skapade mindre press framåt. Gästerna genomförde ett bra försvarsspel samtidigt som de fortsatte att pressa ner Örebro.

I slutet av halvleken fick AIK ett superläge att utöka ledningen när Stefan Silva blev friställd med Oscars Jansson. Men Örebromålvakten gjorde en jätteräddning. Dock skulle gästernas 2:a tillslut komma när Jasir Asani kunde skjuta in bollen på stopptid. Slutresultatet blev 0-2 till AIK som fick åka hem med tre poäng.

FIKK - För att alla behövs