Örebro Futsal Club

Backen Aaron Irving lämnar Örebro Hockey

Örebro Hockey kunde under lördagen meddela att backen Aaron Irving lämnar klubben, på deras hemsida skriver de att parterna går skilda vägar.

· Publicerad: 4 juli 2020 · 13.00.

Idag kunde Örebro Hockey bekräfta att den kanadensiske backen Aaron Irving lämnar klubben. Detta då man anser att pga av den nuvarande backuppsättningen inte kan ge 24-åringen den speltid han behöver.

Samtidigt har ryktet om att Irving ska lämna varit aktuellt länge. Detta mycket pga av backen Nick Ebert återvänder till Örebro, något som blev klart förra veckan. Dessutom förväntas det att även Kristian Näkyvä kommer återvända till klubben.

Annons ▾

Aaron Irving värvades från Storhamar

Aaron Irving värvade från norska Storhamar som ersättare till just Nick Ebert som lämnade för spel i Nordamerika. Men kanadensaren hade svårt att få spelet att stämma och lyckades bara skrapa ihop 6 mål och 16 poäng på 47 matcher.

I en backuppsättning som i nuläget består av offensiva spelare Nick Ebert, Jonathan Andersson och Robin Salo samt defensiva kuggar som Gustav Bäckström, Stefan Varg och Rasmus Rissanen finns det ingen plats för Irving. Då är inte Kristian Näkyvä inräknad samt Lukas Pilö.

— Med vår nuvarande backbesättning känner vi att vi inte kommer kunna erbjuda Aaron den speltid som han behöver. Jag vill tacka Aaron för hans tid i Örebro Hockey och önska honom lycka till i framtiden, säger sportchefen Niklas Johansson på klubbens hemsida.

I nuläget är det oklart var Aaron Irving tar vägen. Förra säsongen var hans första i SHL och han hade enbart två matcher i AHL på meritlistan över spel i de högre divisionerna.

FIKK - För att alla behövs