Örebro Futsal Club

Fler söker sig till Örebro Universitet – 16 procents ökning

Örebro Universitet kunde under torsdagen meddela att nästa 30000 personer har sökt utbildningar till hösten, det är en ökning med 16 procent från förra året

· Publicerad: 9 juli 2020 · 18.09.
Arkivbild: Martin Avedal

Fler söker utbildningar på Örebro Universitet, det kunde man under torsdagen meddela när de som har sökt utbildningar till hösten fick sina besked.

Idag har ungefär ca 15 000 personer fått besked om att de har antagits till en utbildning vid universitet. Totalt uppskattade Örebro Universitet att ca 30 000 sökt till höstens utbildningar, det är en ökning med 16 procent. Ca 7 294 har även sökt till universitet i första hand.

Annons ▾

— Vi visar igen att vi har ett mycket attraktiv utbildningsutbud vid vårt lärosäte. Det är roligt att se att allt fler har Örebro universitet som sitt förstahandsval, säger Anna Lindholm Ulfvensjö på universitetets hemsida.

Läkarprogrammet är populärast    

Så gott som alla utbildningar vid universitetet fick ett högre söktryck inför höstterminen. Örebro universitet följer också den nationella trenden med ökat intresse för vårdutbildningar och lärarutbildningar.

Både Sjuksköterskeprogrammet och Arbetsterapeutprogrammet har fler sökande än förra året med en ökning på 20 procent. Läkarprogrammet är det populäraste med flest ansökningar.

Fem populäraste programmen

1.       Läkarprogrammet                          5 141  (632)
2.       Juristprogrammet                          4 683  (586)
3.       Kriminologiprogrammet               4 068  (836)  
4.       Psykologprogrammet                    3 243  (401)
5.       Socionomprogrammet                  2 972  (428)

Mer digitalundervisning pga Corona

För att minska risken för spridning av coronaviruset blir höstterminen vid universitetet något annorlunda. Det innebär fler digitala inslag i undervisningen och campus förbereds för att verksamheten ska kunna bedrivas på bästa sätt och med hänsyn till restriktioner och fysisk distansering.

— Vi prioriterar våra nya studenter när det gäller campusundervisning. Undervisningen kommer ske mer digitalt ju fler terminer man har läst på sin utbildning. De som blir antagna till en utbildning och tackar ja till sin plats kommer att få all information de behöver inför terminsstarten, säger prorektor Anna-Karin Andershed.

FIKK - För att alla behövs