World Global IPTV

Bumblebee besökte Örebro – samlar in pengar till sin fru

En rumänsk gatuartist har under veckan besökt Örebro i syfte att samla in pengar till sin sjuka fru, han uppträder utklädd till Bumblebee.

· Publicerad: 24 juli 2020 · 16.33.

Det var under torsdagen som lokala medier uppmärksammade att en rumänsk gatukonstnär befanns sig i Örebro. Denne var utklädd som transformern Bumblebee och syftet med detta är att samla in pengar till sin sjuka fru.

Under fredagen gick det att beskåda detta på Stortorget i höjd med Köpmangatan. Den rumänske gatukonstnären är inte ensam utan har också med sig en vän som är utklädd till en Stormtrooper känd från Star Wars.

Annons ▾

Bumblebee är en karaktär från den tecknade serien Transformers som kom under 80-talet och blev riktigt populära. Under 2000-talet fick karaktären och Transformers nytt liv när den amerikanska regissören Michael Bay gjorde ett flertal filmer om dem.

Vad är Street Performance

Street Performance eller gatuartisteri är en underhållningsform som är sina rötter i medeltida gycklandet. Det var kringresande artister som uppträdde på gator och torg när de inte fick tillgång till de finare etablissemangen.

Under den senare delen av 1900-talet har det blivit allt mer vanligt, framför allt i storstäderna med Street Performance. Ofta handlade det om artister som utför något spektakulärt musiknummer. Eller personer som klär ut sig till olika karaktär, som te.x Bumblebee.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs