KIF Örebro uppges värva kanadensisk landslagsspelare

Under fredagen kunde Sportbladet avslöja att KIF Örebro ska ha värvat den kanadensiska landslagsspelaren Lindsay Agnew från North Carolina Courage.

· Publicerad: 31 juli 2020 · 15.06.
Karin Lundin och de andra i KIF kan få en ny lagkamrat om Lindsay Agnew ansluter. Arkivbild: Martin Avedal

KIF Örebro ska ha värvat Lindsay Agnew, detta uppgav Sportbladet under fredagen. Den 25-årige kanadensiske landslagsspelare kommer senat från amerikanska mästarklubben North Carolina Courage.

— Vi har gjort klart med den spelaren vi hade hoppats att vi skulle få, säger Kif Örebros sportchef Jonas Karlberg till Sportbladet.

Annons ▾

Värvningen möjlig efter ekonomistiskt stöd

KIF Örebro har under sommaren genomfört en kampanj där man samlat in pengar för att kunna värva en spelare till. Att nu Lindsay Agnew ansluter är resultatet av det ekonomistiska stöd som klubben fått av bland annat sponsorer.

Vem är då Lindsay Agnew? Hon är en 25-årig kanadensiska landslagsspelare som är född i Kingston som ligger i provinsen Ontario. Hon har representerat flera klubbar i NWSL, bland annat Washington Spirit, Houston Dash och nu senast North Carolina Courage.

KIF Örebro har under 2010-talet varit bekant med just spelare från Nordamerika och framför allt Kanada. Senaste kanadensiske spelaren att representera KIF var Jenna Hellstrom som lämnade för NWSL förra året. Sen tidigare finns också amerikanskan Cali Farquharson i klubben.

KIF har i nuläget inte bekräftat att Lindsay Agnew är klar för klubben. Om nu detta stämmer kommer hon först bli spelklar till bortamatchen mot Djurgården den 8 augusti. Det innebär att hon inte finns på planen mot Vittsjö nu på söndag.

FIKK - För att alla behövs