Örebro Futsal Club

Iida Murto fortsätter i Örebro Volley

Iida Murto fortsätter i Örebro Volley, det kunde klubben under lördagen bekräfta. Den finländske spikern kommer göra sin femte säsong i Örebro.

· Publicerad: 8 augusti 2020 · 20.18.

Under lördagskvällen kunde Örebro Volley meddela via sin hemsida att Iida Murto fortsätter i klubben. Den 22-årige spikern kommer att göra sin femte säsong i Örebro då hon kom hit under 2016.

— Jag ville självklart fortsätta i Örebro Volley eftersom förra säsongen tog slut för tidigt och vi hade mer att visa, säger Murto på klubbens hemsida.

Annons ▾

Iida Murto har växt ut till en nyckelspelare

Iida Murto har sen ankomsten till Örebro för ca fyra år sen växt fram som en av klubbens viktigaste spelare. Bara 22 år gammal spelar Murto som en veteran och varit delaktig i klubbens utveckling.

Och hon är redo för en ny säsong i Örebro. Förra säsongen gick bra för Örebro som bland annat blev GP-mästare men Coronaepidemin satte stopp för slutspelet. Örebro och de övriga slutspelklara lagen fick aldrig någon chans att slåss om guldet.

— Den kommande säsongen kommer att vara intressant eftersom vi har haft så lång paus från volleybollen. Jag tror att alla kommer att vara lite extra taggade för den här säsongen. Jag förväntar mig en bra och lite annorlunda säsong, säger Iida Murto.

Laget börjar ta form

Men Iida Murto i truppen är tre stycken spelare från förra säsongen kvar. Förutom Murto har även Sofia Andersson och lagkaptenen Josephine Tegenfalk valt att stanna.

Laget börjar ta form då även även värvat tre nya spelare där man i där man i torsdags kunde presentera det senaste, Isabelle Reffel. Sen tidigare har även Maja Hedén och Cornelia Rosenqvist anslutit.

FIKK - För att alla behövs