Örebro Futsal Club

ÖSK kryssade mot Göteborg efter sent straffmål

Söndagen den 9 augusti tog ÖSK emot IFK Göteborg på Behrn Arena, matchen slutade 1-1 efter att gästerna kvitterat på en straff.

· Publicerad: 9 augusti 2020 · 19.11.

En ny straff, ett nytt sent poängtapp, ÖSK har haft det tufft på Behrn Arena. Efter att ha slagit Kalmar borta i torsdags följde man upp med ett kryss mot IFK Göteborg. När man senast spelade hemma förlorade man mot Falkenberg efter en sen straff.

Nu finns det inte så många likheter mellan Falkenberg och Göteborg, förutom att de ligger på västkusten och tog poäng mot ÖSK genom sena straffar. Göteborg är spelmässigt ett bättre lag och har även nyligen vunnit svenska cupen.

Annons ▾

Mållöst under första halvlek

Det blev en svävning första halvlek på Behrn Arena, bägge lagen kunde kontrade mot varandra. Dock uteblev de farligaste målchanserna då bägge lagen även visade prov på bra försvarsspel. Avsluten mot mål kunde varit bättre från både ÖSK och Göteborg.

Gästade Göteborg tvingades redan under matchen första fem minuter att genomföra ett byte på mittbacken Mattias Bjärsmyr. Denne hade åkt på en smäll och kunde inte fortsätta att spela. Värt att notera var att det var varmt nere på planen idag och matchstart var redan klockan 14.30.

Trots en händelserik första halvlek skulle det stå 0-0 när de bägge lagen gick ut för pausvila. Göteborg hade ett litet övertag men ÖSK var taggade idag och såg ut att vilja ta tre poäng.

Göteborg kvitterade på straff

I andra halvlek gick ÖSK ut och inledde piggt, de kunde pressa tillbaka Göteborg och i den 58:e matchminuten kunde Agon Mehmeti nicka in 1-0 bakom Giannis Anestis. Han fick ett perfekt inlägg från Jake Larsson som idag slet hårt på sin vänsterkant.

Göteborg kunde därefter återta en viss kontroll av matchen, men ÖSK försvarade sig bra och höll undan gästerna. Men i den 84:e matchminuten kom kvitteringen när Tobias Sana sköt 1-1 på straff.

Situationen som förgick straffen kom att bli omdiskuterad. ÖSK-lagkapten Nordin Gerzic glidtacklade Göteborgs Emil Holm var på domare blåste och pekade på straffpunkten. Gerzic var rasade eftersom och fick se sitt ÖSK tappa två poäng då 1-1 blev slutresultatet.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs