Doldisarna klev fram när KIF Örebro slog Uppsala

Onsdagen den 12 augusti tog KIF Örebro emot nykomlingen Uppsala på Behrn Arena, matchen slutade 2-1 till KIF efter sent mål av Frida Skogman.

· Publicerad: 12 augusti 2020 · 22.53.

Det blev doldisarna som klev fram när KIF Örebro slog Uppsala hemma på Behrn Arena. Matchen slutade 2-1 efter att inhoppande Frida Skogman avgjort i den 88:e matchminuten. KIF tog även ledningen i första halvlek genom Freja Olofsson.

Matchen var också prestigevärvningen Lindsay Agnew första inhopp i den röda KIF-tröjan. Hon anslöt till truppen förra veckan men blev först spelklar till kvällens match. Det här var också första matchen för säsongen som det tilläts publik då 43 tjejer från sommaren training camp satt på läktaren.

Tveksamt KIF tog ledningen i matchen

Kvällens match mot Uppsala var inte KIF:s bästa prestation denna säsong. Ett tveksamt KIF tappa under matchens inledning många bollar som faktiskt grusade det offensiva spelet. Trots detta kunde Freja Olofsson i den 32:e minuten ge hemmalaget ledningen efter en rusch.

KIF hade även innan ledningsmålet ett par bra chanser genom Heidi Kollanen och Karin Lundin. Även Cali Farquharson hade ett par bra chanser. Men matchens prestation var nog när Elli Pikkujämsä räddade bollen på mållinjen efter att Cassandra Korhonen fintade bort Mimmi Paulsson-Febo.

Uppsala är årets stora överraskningar och låg inför kvällens match närmare mitten än botten med 10 inspelade poäng. Då ska man inte glömma bort att de är nykomlingar. I den 42:e matchminuten kunde Nicole Odelberg Modin kvittera för gästerna.

Frida Skogman sänkte Uppsala med huvudet

I andra halvlek spelade KIF upp sig och såg mycket mer taggade ut och pressade tillbaka Uppsala. Veteranen Frida Skogman byttes in medan Cali Farquharson gick av, amerikanskan hade gjort en bra första halvlek men spelade bara 45 minuter.

Skogman skulle hamna i fokus i slutet av matchen men fram tills dess hade KIF svårt att få utdelningen trots en hög press. Karin Lundin fick ett par bra lägen men kunde inte förvalta dem. I den 83:e minuten fick hon kliva av och in kom istället Lindsay Agnew som fick göra sin debut i KIF-tröjan.

Det kändes som matchen skulle sluta oavgjort men i den 88:e matchminuten hittade Heidi Kollanen med ett inlägg Frida Skogman som skickade in 2-1. Glädje var total i KIF och framför allt Skogman som upplevdes som taggad och energisk när hon blev inbytt.

Matchen slutade med seger för KIF som nu har tagit två raka segrar då man även slog Djurgården borta i helgen. I nästa match väntar Kristianstad hemma, ett lag KIF haft svårt med de senaste säsongerna.