Ny förlust för ÖSK när Djurgården kom på besök

Lördagen den 15 augusti tog ÖSK emot de regerande mästarna Djurgården på Behrn Arena, matchen slutade 0-3 till gästerna efter sen ledning i första halvlek.

· Publicerad: 15 augusti 2020 · 19.26.

ÖSK hade inte mycket att sätta emot när regerande svenska mästarna Djurgården under lördagen kom på besök. I den stekande värmen på Behrn Arena vann gästerna med 0-3 efter sent ledningsmål under första halvlek.

Det var just mot Djurgården som Örebro tidigare i sommar tog säsongens första seger när man på bortaplan vann med 1-2. Men idag hade inte ÖSK så mycket att komma med när gästerna enkelt kunde vinna och åka hem med tre viktiga poäng.

Emmanuel Banda nickade 0-1 till Djurgården

Som tidigare har nämnt tog Djurgården ledningen med 0-1 sent under första halvlek. I den 45:e matchminuten kunde Emmanuel Banda nicka in bollen på hörna. Oscar Jansson i ÖSK-målet kunde inte göra så mycket åt gästerna ledningsmål.

Fram till det sena målet hade spelet i matchen inte imponerat men man ska inte glömma bort att det var varmt på planen. Djurgården hade kommandot över spelet medan ÖSK mest fick spela försvar. Men gästerna hade svårt att få in bollen.

Tuffare hade dock ÖSK som knappt kom över planhalvan. Trots detta att Djurgården egentligen inte pressade tillbaka hemmalaget på någon intensivare nivå. Gästerna skulle försöka lirka upp ÖSK:s försvar och i den 45:e matchminuten lyckades de.

Två inhoppare gjorde mål för gästerna

I andra halvlek tändes ett litet hopp för ÖSK som lyckades etablera press och flyttade upp laget. Men man lyckades aldrig förvalta det lilla övertag man fick. ÖSK bytte in Agon Mehmeti och Martin Broberg i den 58:e minuten för att få mer fart i anfallet men detta fick inte den effekten.

Istället var det Djurgården som började allt mer ta tillbaka spelet. I den 83:e matchminuten kunde inhoppande Nicklas Bärkroth sätta 0-2 till gästerna. I den 90:e matchminuten kom spiken i kistan när nästa inhoppare gjorde mål. Edward Chilufya kunde skjuta in 0-3 bakom Oscar Jansson.

Den 17 juni tog ÖSK en historik bortaseger mot Djurgården men idag lyckades man inte upprepa succén. Istället var det gästerna som kunde hålla sin svit vid liv, att man inte förlorat på Behrn Arean på ett decennium.