Drömdebut för Hümmet – sköt hat-trick mot Norrköping

Det blev en drömdebut för Deniz Hümmet i ÖSK-tröjan, han sänkte Norrköping med ett hat-trick när Örebro vann med 4-3 på Behrn Arena.

· Publicerad: 30 augusti 2020 · 21.33.

Deniz Hümmet var en av tre spelare som ÖSK värvade innan transferfönstret stängde i tisdags. I matchen mot Norrköping fanns han och Rasmus Karjalainen med i laguppställningen, Hümmet fick starta på topp och vilken debut det blev.

Den 23-årige anfallaren som knappt spelat under sin sejour i Elfsborg sköt tre mål när ÖSK vann med 4-3. Två av målen kom under första halvlek och andra målet var matchens snyggaste. Även Nahir Besara hamnade i målprotokollet när han satte en straff i andra halvlek.

Annons ▾

Hümmet inledde målskyttet mot Norrköping

Deniz Hümmet var den stora snackisen efter matchen och det var han som inledde målskyttet. Norrköping skulle ha en bollen inne i mål redan i den 2:a minuten men domaren blåste offside. Sen klev nyförvärvet fram, Kevin Wirght kom loss på sin kant och kunde lägga in en boll som Hümmet petade in i mål.

Norrköping som är i behov av poäng skulle kliva fram och både kvittera och ta ledningen under loppet av två minuter. Först kunde Rasmus Lauritsen sätta 1-1 medan Christoffer Nyman efter ett snyggt kontringsspel kunde göra 1-2. Målen kom i den 33:e samt 35:e matchminuten.

Hümmet var dock inte klar under första halvlek, han skulle kvittera till 2-2 i den 39:e matchminuten. Målet var en riktigt pärla där Johan Mårtensson plockade upp ett felpass. Han gav bollen till Hümmet som under en sekund både tog emot bollen samt vände om och sköt den i mål.

En straff, en tavla och ett hat-trick

Det var en regnig och kylig eftermiddag på Behrn Arena men matchen var underhållande, bägge lagen var taggade och i behov av poäng. För ÖSK handlade det om att inte bli inblandade i bottenstriden som inför matchen bara låg fyra poäng bort.

I den 57:e matchminuten fick ÖSK ett bra tillfälle att ta ledningen när domaren blåste hands. Ett tveksamt domslut men Nahir Besara gjorde dock inga misstag när han satte bollen i målet, även om Norrköpings målvakt Isak Pettersson gick åt rätt håll.

Därefter inträffade matchens mest tveksammaste ingripande. Den så annars stabile Oscar Jansson lyckades på något sätt släppa förbi sig Pontus Almqvists skott. Bollen letades sig i mål och Norrköping hade återigen kvitterat matchen, målet kom bara två minuter efter ÖSK:s straff.

Men det här var Deniz Hümmet match, han fick sista ordet och på stopptid kunde han fastställa sitt hat-trick in sin drömdebut. ÖSK lyckades hålla sig kvar i straffområdet och nyförvärvet Rasmus Karjalainen klackade bollen till Hümmet, han tryckte till bollen hård i krysset.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs