KIF Örebro kunde inte rubba FC Rosengård

Söndagen den 13 september tog KIF Örebro emot FC Rosengård på Berhn Arena, skåningarna vann med 0-3 efter bland annat två mål från Anna Anvegård.

· Publicerad: 13 september 2020 · 20.05.

Söndagen den 13 september tog KIF Örebro emot serieledarna Rosengård på Behrn Arena. Topplaget från Malmö vann förra mötet med förkrossande 6-0. När lagen möttes på Behrn Arena förra säsongen vann gästerna med 0-4 efter ett hat-trick från Lisa-Marie Utland.

Idag vann Rosengård med 0-3 och var spelmässigt det bättre laget. De pressade tillbaka KIF som hade svårt att skapa något framåt mycket på grund av de främsta offensiva vapnen saknades idag. Heidi Kollanen är långtidsskada och missar resterade delen av säsongen samt att KIF:s bästa målskytt Karin Lundin inte fanns med idag.

Annons ▾

Anam Imo visade vägen för Rosengård

Rosengård var som sagt det bästa laget på planen och tog nästa direkt under första halvlek kommandot. Trots att KIF faktiskt inledde med att pressa gästerna i egen zon. Men det tog inte lång tid innan gästerna lyckades etablera press i anfallszon.

Det tog inte häller lång tid innan Rosengård tog ledningen under första halvlek. I den 19:e matchminuten kunde den nigerianska landslagsspelaren Anam Imo skicka in 0-1 till gästerna. Därefter lyckades KIF hålla undan gästerna trots en intensiv press. Halvtidsresultatet blev bara 0-1 till Rosengård.

Anna Anvegård satte spiken i kistan

Rosengård har två av ligans bästa målskyttar in Anna Anvegård och Mimmi Larsson, idag fanns inte Larsson ombytt men Anvegård var med från start och skulle kliva fram under slutet av andra halvlek.

KIF lyckades som sagt hålla undan serieledarna en bra stund efter det tidiga ledningsmålet. I den 69:e matchminuten kunde inbytte Johann Rytting Kaneryd ta sig igenom i straffområdet och hittade Anvegård som satte 0-2 till gästerna. 0-3 skulle komma i den 78:e matchminuten, återigen var det Anna Anvegård som avslutade.

KIF bytte in Cajsa Åkerberg i den 66:e matchminuten men hon tvingades utgå i den 80:e matchminuten efter att täckt ett inlägg. Skadeläget är i nuläget oklart men Åkerberg fanns omplåstrad vid sidan av planen efter att domaren blåste av matchen.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs